Mam dwa paski, jeden gdy podłącze do Arduino, działa perfekcyjnie, mogę sobie programować każdą z 60 diód. Drugi pasek podłączony tak samo, wyświetla tylko jedną diodę której nawet nie mogę kontrolować. Nie jest to kwestia kodu, są to przykłady z biblioteki fastled
@dawidhal10: Gdybyś opisał pod co podpiąłeś i "jaki to pasek" oraz czym sterujesz (i jak długi jest pasek, jakie zasilanie np. wydajność) - to pewnie byłoby prościej odpisać.
To jest działający, a ten drugi podłączam tak samo, tj. gnd, 5v i digital do sterowania, dodatkowo mam przycisk do zmiany kolorów. Drugi pasek w takiej samej konfiguracji świeci tylko jedna dioda
jak jeden działa i drugi taki sam nie, to chyba nie jest kwestia kodu ani biblioteki, tym bardziej podłączenia które jest identyczne, (tak tak już podłączałem w inne miejsca w inne piny). Jeśli jest zepsuty istnieje opcja naprawić że tak powiem "tak samo" jak w lampkach na choinkę że znajduje się problem i go odcina i lutuje wcześniej ?
Mam problem z paskiem ledowym, świeci tylko w taki sposób, wiecie czemu tak może być? Jedna dioda i nic więcej
#led #arduino
Drugi pasek podłączony tak samo, wyświetla tylko jedną diodę której nawet nie mogę kontrolować.
Nie jest to kwestia kodu, są to przykłady z biblioteki fastled
Komentarz usunięty przez autora
taki oto pasek
@dawidhal10: SK6812 vs WS2812b i z tego co widzę SK6812 w paru typach np. RGBW i może biblioteka ich nie wspiera?
@dawidhal10: może tak być, bo jest zepsuty, ale też może tak być, bo coś źle podłączyłeś
Jeśli jest zepsuty istnieje opcja naprawić że tak powiem "tak samo" jak w lampkach na choinkę że znajduje się problem i go odcina i lutuje wcześniej ?