Wpis z mikrobloga

@mroz3: jop, też go dostałem ;) jak myślisz kiedykolwiek o graniu to ten czołg nie sklejaj do końca, tylko spróbuj zmagnesować, by móc raz wystawić go jako transport, a raz jako czołg
  • Odpowiedz
@ugluck: im więcej o nim myślę tym lepiej mi się podoba a ponadto ta wersje miałem dostępna od reki bez czekania ;)

Dunecrawler może w przyszłości wjedzie solo ;)
  • Odpowiedz
@SiDi: tak juz oglądałem ze dwa lub trzy filmiki ale ze względu na niemożność podjęcia decyzji co do ostatecznej wersji w jakiej go chcę :D
  • Odpowiedz
@mroz3: Onager ogarniesz z drugiej ręki. Na przykład na Polskim Mini Targowisku na fb. Co jakiś czas można tam spotkać albo w wypraskach, albo po części sklejony, albo cały złożony. Cenowo też zazwyczaj atrakcyjnie, co najmniej kilkadziesiąt złotych mniej niż nawet w Nocturn. Samemu tak kupiłem za 120 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SiDi: niezły pomysł w sumie choc bardziej kusi mnie ten zestaw gdzie jest 3 na tych niby koniach czy co to jest Sybarys czy jakoś tak ale postawiłem sobie zasadę jeden zestaw na raz a przy tym tu będzie zabawy na parę tygodni
  • Odpowiedz
@mroz3: ach, Serberysy. Tak, fajny model :P Ładnie wygląda po pomalowaniu. Tych raczej nie dostaniesz tak łatwo na PMT z drugiej ręki.
  • Odpowiedz
@ugluck: @Ksionc-Tomasz no właśnie jeszcze się zastanawiam szczególnie nad płaszczami

malować jak pan Duncan czyli cały złożony model z podstawką
całość ale bez podstawki jak jeden jutuber przykleił sobie model do śrubki czy gwoździa żeby mieć dostęp
połówkami czyli głowa+płaszcz a osobno nogi z bazą
całkiem pojedyncze części
  • Odpowiedz
@mroz3: jak chcesz osiągnąć perfekcję to maluj w częściach. Niewiele modeli jest co po złożeniu masz dostęp do wszystkich zakamarków. Ja Serberysy Raiderów malowałem w częściach - osobno konik, osobno jeździec i w dwóch przypadkach osobno rączki, bo po sklejeniu zasłaniają korpus.
I pamiętaj, że Duncan pokazał tylko jeden model jak malował i to taki najłatwiejszy, gdzie Galvanic Rifle jest z boku, a nie wszystkie 10 ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@mroz3: Ja maluję zawsze model w kawałkach - mniej frustrujące jest sklejanie niż poprawki bo chciałeś gdzieś wcisnąć pędzel i zwaliłeś kilka godzin roboty przez przypadek :D

Chyba, że ma taką pozę, że nic nie zasłania - ale to chyba za często się nie zdarza.

@ugluck: Ty mnie już tak nie reklamuj - przez większość czasu nie mam pojęcia
Ksionc-Tomasz - @mroz3: Ja maluję zawsze model w kawałkach - mniej frustrujące jest s...

źródło: comment_16093304107Z9I7yxnVIA8VD5d36g9oM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz