Wpis z mikrobloga

@settembrini777: w mBanku prowizja od transakcji: 0,39% minimum 5 zł dla GPW, minimum 19 zł dla giełd zagranicznych
Z tego powodu opłaca się, aby dana transakcja była za minimum 1300 zł
  • Odpowiedz
dobrze że zakryłeś wartość żeby nikt Cie nie okradł, tylko że można wyliczyć ile tam masz mnożąc kurs razy ilość akcji (31,1 * 12 = 373,2). W mbanku minimalna prowizja to 5zł więc ja bym przyjął minimalną kwotę transakcji jako 500zł, a najlepiej to 1k, powodzenia

@kuite22: Nie interesuj się:D
Ja bym nie przyjął, właśnie dlatego, że robiłem pierwsze zlecenie i chcę wiedzieć jak to dokładnie działa i dlaczego.
  • Odpowiedz
przecież ci ludzie piszą że to prowizja, jest doliczana do kursu kupna. Dlaczego zakrywasz wartość? Nie ma sie czego wstydzić

@kuite22: @pafkoo: Wartość poniżej 400zł., to pierwsze zlecenie żeby sprawdzić jak to działa itd.
Czyli akcje kupiłem poniżej swojej podanej ceny max. tylko od razu podało - średni koszt nabycia = (cena kupna + prowizja)?
  • Odpowiedz
@settembrini777: Przy tworzeniu rachunku wyrażałeś zgodę i potwierdzałeś znajomość opłat. Dostałeś pewnie tabele z kosztami operacji, a jak nie to lepiej ich poszukaj i przestudiuj. Serio w sprawach finansów osobistych nie róbcie sobie jaj i czytajcie co klikacie, bo potem będzie płacz u Jaworowicz, że pinionszki znikają z konta.
  • Odpowiedz
Przy tworzeniu rachunku wyrażałeś zgodę i potwierdzałeś znajomość opłat

@2047: Powiedz mi czego nie doczytałem w takim razie? Jeśli poczytasz wyżej, to zobaczysz, że wiem o prowizji, jednak nadal się nie zgadza.
  • Odpowiedz