Aktywne Wpisy
mirko_anonim +11
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak byście zareagowali gdybyście mając 35 lat dowiedzieli się, że wasz dziadek nie jest waszym dziadkiem, a wasza matka też nie była świadoma, że jej ojciec nie jest jej ojcem? I ten dziadek was na dodatek wychowywał do 12 roku życia, był kimś wyjątkowo ważnym dla was. Aha i babcia żyje, ale twierdzi że badania DNA to pomyłka. I też was wychowywala xd #drama #rodzina #trudnesprawy
───
Jak byście zareagowali gdybyście mając 35 lat dowiedzieli się, że wasz dziadek nie jest waszym dziadkiem, a wasza matka też nie była świadoma, że jej ojciec nie jest jej ojcem? I ten dziadek was na dodatek wychowywał do 12 roku życia, był kimś wyjątkowo ważnym dla was. Aha i babcia żyje, ale twierdzi że badania DNA to pomyłka. I też was wychowywala xd #drama #rodzina #trudnesprawy
───
Micky +1
Czy jest jakiś Mirek albo Mirabelka, który pomógłby z oceną czy cena za poniższą szafę jest akceptowalna czy raczej z kosmosu?
Wymiary: wysokość 260 x szerokość 180 x głębokośc 60
Korpus: płyta meblowa Kronospan
Fronty: płyta MDF lakierowana
Cena: ~12 000 PLN
Jest może też jakiś krótki poradnik po materiałach, które wybierać?
#budownictwo #remontujzwykopem #remont #stolarz #stolarstwo #pytaniedoeksperta #meble #meblenawymiar
Wymiary: wysokość 260 x szerokość 180 x głębokośc 60
Korpus: płyta meblowa Kronospan
Fronty: płyta MDF lakierowana
Cena: ~12 000 PLN
Jest może też jakiś krótki poradnik po materiałach, które wybierać?
#budownictwo #remontujzwykopem #remont #stolarz #stolarstwo #pytaniedoeksperta #meble #meblenawymiar
Proszę o pomoc bardziej doświadczonych graczy:
- na start gram sobie skellige. bardzo mi się podoba ta talia. jaka jest jej mechanika w późniejszej fazie gry? Okaleczenie wrogich jednostek? Lubię specjalność bohatera, który przyzywa tego kozaka ojcobójcę 11 atk.
- lubię również nakładanie na siebie liczników talii Królestw Północy. Fajnie się wszystko stakuje jak niegdyś honor w mmdocu. Wzmacnianie jednostek co rundę, bonusy itp.
- mam 35 kluczy, iść w księdze nagród ścieżką danej frakcji czy np. iść w wiedźminów?
Trochę się waham czy skupić się na skellige czy na NR. pomoc potrzebna
#gwint
Tu masz po jednym popularnym decku na frakcję:
KP https://www.playgwent.com/en/decks/0b830eef33efbc496c0afb2721623cbb
Skellige https://www.playgwent.com/en/decks/1ffa56485a1ed4249747ff7270823701
zobacz do którego brakuje Ci mniej kart, i na nim się skup. Po nowym roku powinien być patch balansujący ale w przypadku obu talii niewiele on jest w stanie zmienić, a obie dominują od poprzedniego dodatku.
1. Skelige bardzo spoko, polega głównie, tak jak napisałeś, na okaleczaniu jednostek (zarówno wrogów jak i swoich) oraz na odrzucaniu i wskrzeszaniu kart. Obecnie najbardziej popularna talia skellige to Lippy+Cerys -wypluwa mnóstwo punktów w jednej turze i może to powtórzyć, poprzez wtasowanie Cerys i tarczowniczek do talii.
Ojcobójcza Furia też jest bardzo silna, choć mniej popularna obecnie (dominowałą w poprzednim patchu, ale nadal dobrze się nią gra). Dowódca
@Azemoth: @Rodjer:
Ciągle korci mnie NR, bo nie oszukujmy się szybko nie zbuduję meta skellige. A NR już od początku korci mnie licznikami i mechaniką.
Tylko pamiętaj, że nie jest to łatwa
Mam już 800 skrawków i pyłu na wyrobienie nowej legendarnej karty. Którą jako pierwszą zrobić? Cerys? Hemdalla?
Krwawy Orzeł?
Totem Svalbloda?
Morkvarg Łupieżca?
Na zdjęciu karty, które mam w decku.
Orzełek spoko, bo łatwiej wyciągnąć Hemdalla/Haralda i dzięki twojemu dowódcy praktycznie zawsze możesz go aktywować. No i ma Echo, czyli można go użyć 2 razy w dwóch różnych rundach.
Z drugiej strony, tak jak mówisz, jest kilka fajnych epików, więc może lepiej zrobić sobie 4 karty epickie niż 1 legendarną - np. Skjordala, Skjalla, wściekłą szarżę, rejzę albo wyciąg