Wpis z mikrobloga

Spodobało mi się jeżdżenie po gruzach, więc poprosiłem Mikołaja o gravela. Nie był tak łaskawy jak rok temu, ale i tak jaram się jak #!$%@?. To będzie idealny zimowy rower na błoto i gruzy. No i idealnie pasuje kolorami do treka. Dobrze, że jutro ostatni dzień pracy (w zasadzie pół dnia) i wolne do 4 stycznia.

W ogóle to szanuje canyona i ups. W gorącym przedświątecznym okresie, rower przyszedł po może 36 godzinach od złożenia zamówienia.

#rower
Imfromalaska - Spodobało mi się jeżdżenie po gruzach, więc poprosiłem Mikołaja o grav...

źródło: comment_1608738697oh0zOpDHy7YYUPAMMjb6fx.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
w zasadzie to jest przełaj.

@sargento: W zasadzie obecnie rower musi umieć latać w kosmos bo szosa musi to co endurance, endurance co gravel, a gravel co mtb.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Im_from_alaska: rozumiem, że to działa na zasadzie brandingu, ale czym rzeczywiście ten rower różni się od mojej meridy za 2300? czy na twoim rowerze jeździ się lepiej, szybciej? zakładając, że mamy takie same umiejętności
  • Odpowiedz
czy na twoim rowerze jeździ się lepiej, szybciej? zakładając, że mamy takie same umiejętności

@AerodynamiC: tak. im wyższa cena, tym niższa waga. poza tym, dla totalnego amatora, takie rzeczy jak napęd nie robią większej różnicy. mam szosę z di2, i fakt, działa super. ale dobrze wyrugalowana 105 zmienia biegi tak samo dobrze.

ale najbardziej i tak liczy się noga
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Im_from_alaska: jak to wersja? I wygląda na całkiem duży rozmiar. Brałeś w ciemno czy wcześniej gdzieś udało ci się sprawdzić rozmiar?
Przy takim kolorze aż szkoda będzie nim wjechać w błotko, chociaż mój czarny też nie wygląda dobrze po niektórych przejazdach
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska kupiłem z 15 lat temu w pół ciemno Canyona rocznik 00 od Szwajcara za 2500 PLN. MTB, 9 kilo wagi, magnezowy SID z przodu, pełne XT/XTR. Jeździ do dziś jak złoto, jedyny problem to koła 26' które dziś są nieco passe, ale nie da się ich zmienić. A nabite ma kilometrów jak Passat TDI.
  • Odpowiedz