Wpis z mikrobloga

@Deska_o0:

zjeść dobrego karpia to jak wygrać na loterii, na szczęście rodzicielka posiadła ta zdolność i od ponad tygodnia już przyrządza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opcje są dwie: kupić w odpowiednim miejscu lub dostać gdzieś lina.
  • Odpowiedz
@Deska_o0:

wystraczy dobrze przyrządzić ale do tego według mojego przepisu potrzebny jest żywy ponad tydzień przed podaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nope, ryba po mule i chorobach ma nowy smród. Niektóre mają jeszcze zapach "mułu", który nie jest prawdziwym zapachem mułu, tylko normalnym posmakiem karpia, który będzie miał nawet po pływaniu w czystym stawie. Ten smaczek można likwidować bez usuwania pozytywnych posmaków, używając białego wina, rodzynek,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 47
@roztentegowywacz: karp smakuje jak mulasta kupa z toną ości wewnątrz i żebyś przyrządzał go na tysiąc sposobów to nigdy nie będzie dobry. Jest tyle dobrych ryb, a katole se #!$%@? tego ohydnego karpia jako tradycję na stole...
  • Odpowiedz
@kylasek: Oczywiście nie znam to się wypowiem. Karpia jadą się na Węgrzech, Bałkanach, w Izraelu. Ryba popularna na europejskich ucztach od XII wieku. Ale skąd możesz to wiedzieć ...
  • Odpowiedz
@roztentegowywacz: nie jestem wielkim fanem ryb czy karpi ale wigilijnego #!$%@? z przyjemnością, nie kojarzę też tego, żeby kiedykolwiek smakował mułe, ale czytam już #!$%@? po raz tysięczny to gówno i wydaje mi się, że może to mieć wpływ na mój mózg...eh ten vikop.
  • Odpowiedz