Wpis z mikrobloga

Z takich życiowych sukcesów, to nie wiem kiedy mam imieniny(i szczerze #!$%@? mnie to obchodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), bo jestem z Górnego Śląska i tutaj takie dziwne święta nie są obchodzone.
W ogóle to jak to wygląda, wy obchodzicie te imieniny kilka razy w roku, za każdym razem kiedy w kalendarzu jest wasze imie, czy wybieracie sobie jedną spośród dat?
#imieniny #pytanie #imieniny
  • 127
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ikarus_260:

PS. Mojego kolegę z podstawówki rodzice strasznie skrzywdzili. Urodził się 31.12, więc nazwali go Sylwester i dostawał jeden prezent na święta, urodziny i imieniny jednocześnie xD

@efceka: Brat bliźniak kolegi z pracy ma na imię Adam i urodził się w Wigilię...
@bohomazy: Z jakiego "Śląska" są ci znajomi, dolnego(czyli de facto nie-śląska, tylko zbiorowiska przesiedleńców jacy przybyli tam po 1945), czy może z zagłębia dąbrowskiego? ( ͡° ͜ʖ ͡°) A może to po prostu przyjezdni? Konkrety, nazwy miejscowości poproszę.
@Ikarus_260 mówię o górnym Śląsku, nie wiem po to te "smieszkowe" dopytywania, sama jestem z dolnego, więc zdało mi się logiczne, że jak pisze Śląsk z dużej to chodzi mi o górny. Gliwice o na przykład i losy rodziny są różne, ale część jest rodowitymi Ślązakami, ale może rzeczywiście wymieszanie rodziny zatwierdziło fakt, że obchodzą imieniny.