Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +24
Poznałem dziewczynę na #tinder widzieliśmy się 3 razy (były to długie spotkania po 5-6 godzin) jest mega sympatyczna i miła. Ogólnie od początku byliśmy nastawieni na szukanie dłuższej relacji. Widzieliśmy się tylko 3 razy ze względu na to, że ona wyjeżdża na studia do innego miasta. W piątek napisała mi, że chce mnie zaprosić do swojego domu rodzinnego na jej imieniny i jej imprezę rodzinną gdzie będą jej rodzice, brat z żoną
Grzesiok +576
Małe przypomnienie w temacie nieograniczonych zasobów ludzkich w Rosji.
1. Rosja ma mniej ludzi niż Francja+Niemcy
2. Bazując na średniej długości życia - ruski 50 latek to poziom zdrowia niemieckiego 70 latka.
3. 37% uzaleznionych od alkoholu mezczyzn
4. 1,5% ma AIDS/HIV
5. Jak podaje kacapski instytut gospodarczy 42% firm odczuwa brak siły roboczej
MORDO NIEOGRANICZONE SIŁYYYYYYYY
#rosja #ukraina #wojna
1. Rosja ma mniej ludzi niż Francja+Niemcy
2. Bazując na średniej długości życia - ruski 50 latek to poziom zdrowia niemieckiego 70 latka.
3. 37% uzaleznionych od alkoholu mezczyzn
4. 1,5% ma AIDS/HIV
5. Jak podaje kacapski instytut gospodarczy 42% firm odczuwa brak siły roboczej
MORDO NIEOGRANICZONE SIŁYYYYYYYY
#rosja #ukraina #wojna
Tak w ogóle to mam ich niewiele:
- ZSRR Nizina wschodnio-europejska Geografia klasa VII Opracowanie ISEN
- Historia żółtej ciżemki
- Brzydal 1cz.
- fragment Brzydkiego kaczątka
- Złota kaczka
- Bajka o Pączku Samochwałku
Wykonałem kilka zdjęć do Historii żółtej ciżemki (kolorowe) i zdjęcia całego materiału edukacyjnego - Nizina wschodnio-europejska (czarno-białe)
tu są wszystkie te zdjęcia - https://imgur.com/a/PXoALHA - niestety imgur poprzestawiał mi kolejność niektórych fotografii
Ten materiał edukacyjny mam bo moja mama była nauczycielką (min. przyrody) w dawnych czasach i gdzieś głęboko w szafach się zachował.
Jak pierwszy raz włączyłem po chyba 30 latach przerwy rzutnik i włączyłem na próbę bajkę o pączku to pokazałem mojemu tacie, bardzo się ucieszył, bo przypomniał sobie jak 40 lat temu czytał te bajki mojej wiele lat starszej siostrze.
Materiał edukacyjny niestety jest innego formatu (poziomy) niż Ania obsługuje dlatego też zdjęcia są pocięte - Ania ma za mały kadr
#wspomnienia #staraszkola trochę stara ale jednak #edukacja #bajki #prl
@Arrado @lenovo99 @grzesiecki @piorom @donfello @kto_zjadl_moj_tort