Wpis z mikrobloga

Mam pytanie, towarzyszy mi ból brzucha po jedzeniu, objętość posiłków się zmiejszyła. Pytanie dlaczego?
#keto
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonymous_derp: @Ketonowy: Jestem na diecie drugi tydzień. Swoją dietę opieram głównie na wołowinie, wieprzowinie, jajkach i warzywach. Mam dzienny dostęp do świeżego mięsa (steki, mielonki z 100% wołowiny z dodatkiem łoju). Oczywiście jako dopełnienie tłuszczy, pijam poranną kawę bulletproof (masło, mtc, olej kokosowy). Staram się pić minimum 2 litry wody dziennie z solą himalajską, a także zażywam tabletki skierowane do osób na diecie ketogenicznej, które zawierają większość brakujących
  • Odpowiedz
@Ketonowy: @anonymous_derp: Wczoraj pierwszy posiłek zjadłem wieczorem, cały dzień nie byłem na tyle głodny, by zacząć gotować. Zaraz po skonsumowaniu posiłku zaczął się mocny bół brzucha. Zniwelowałem go herbatami na "prace wątroby". Jestem dzisiaj po 1 posiłku i czuję się okej. Problemem może być systemaczyność posiłków?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@slugs: wg mnie jeżeli jesteś na diecie 2 tygodnie to nadal jesteś w adaptacji. Ciało uczy się korzystania z alternatywnego paliwa. Jedz częściej bo jak zjadasz jeden posiłek dziennie to może być taki efekt. Żołądek skurczony i nagle dowalasz mu pewnie z tysiąc kalorii w większości z tłuszczu.
Im dalej w las tym lepiej, będziesz później chciał to jedz raz dziennie, ale w adaptacji bym nie robił takiego szoku dla
  • Odpowiedz