@L722 kiedyś sąsiadka powiedziała że włożyła do pralki spodnie z całą wypłatą a ja powiedziałem że przecież pranie pieniędzy jest nielegalne. Nikt nie zrozumiał żartu i nastała niezręczna cisza ( ͡°ʖ̯͡°)
@L722: mój rekord to 200 zł i trochę drobnych w krótkich spodenkach, które przeleżały zimę i ubrałem je w kolejne lato. Oczywiście zdążyły się wyprać, ale na szczęście banknotom to nie szkodzi ( ͡°͜ʖ͡°)
@L722: jak byłem dzieckiem to babcia na Wielkanoc dała mi dwa banknoty (na dzisiejsze to chyba gdzieś byłoby dwa razy po 50zł). Jeden zostawiłem w kurtce, a drugi sobie wyjąłem i rozmieniłem. Zaraz zrobiło się ciepło, kurtka poszła do szafy i wyjąłem ją dopiero jesienią. Ale radocha dla dzieciaka, taką kasę odkryć w kurtce.
@L722: Zdawało mi się, że banknotów z serii na G (50) nie wypuszczano i leżały w zakamarkach banków a wypuszczono je na wiosnę gdy ludzie czyścili konta z gotówki. Wg mnie założyłeś je raz w okolicach marca/kwietnia tego roku. Mogę się mylić :P
@krabczy: no właśnie ja tak nie robię, pieniądze zawsze trzymam w portfelu, chyba bez kitu to był jakiś kebs po melanżu xD
Komentarz usunięty przez autora
@pomarancza_: a fota gdzie?
wolałbym 80 zł