@L722: Zdawało mi się, że banknotów z serii na G (50) nie wypuszczano i leżały w zakamarkach banków a wypuszczono je na wiosnę gdy ludzie czyścili konta z gotówki. Wg mnie założyłeś je raz w okolicach marca/kwietnia tego roku. Mogę się mylić :P
To banknot jeszcze sprzed modernizacji, ale nie wiem kiedy mogli go wypuścić. W marcu byłem jeszcze w uk, wróciłem dopiero we wrześniu więc na
@szalonyonanista: Mi się kiedyś zdarzyło zgubić kopertę z tysiakiem PLNów... Jak już w mieszkaniu się zorientowałem, że jej nie mam przy sobie, to zaraz wybiegłem i szukałem, odtwarzając w myślach swoją drogę. I znalazłem tę kopertę... na przejściu dla pieszych, przemoczoną od deszczu i wielokrotnie przejechaną xD Potem stówki się suszyły na kaloryferze. Ale wyszły z tego cało ( ͡°͜ʖ͡°)
@L722: jeszcze 10 lat temu myślałam, że to nie możliwe, żeby zapomnieć o pieniądzach, a teraz znajduję 50 zł w kurtce wiosennej po paru miesiącach ( ͡°͜ʖ͡°)
Dlatego ja raz na jakiś czas specjalnie zostawiam w jakim randomowym, dobrze ukrytym miejscu mieszkania banknot 20-złotowy żeby się potem po kilku miesiącach ucieszyć gdy widzę taką niespodziankę ( ͡°͜ʖ͡°)
@annavedma: jak mozna swoje finanse powierzać tak niestabilnym instytucjom jak banki i placic TYLKO bezgotówkowo? Dla mnie to brak szacunku dla własnej kasy, ale róbcie co chcecie xd
To banknot jeszcze sprzed modernizacji, ale nie wiem kiedy mogli go wypuścić. W marcu byłem jeszcze w uk, wróciłem dopiero we wrześniu więc na
->2020
->pieniądze w gotówce
->co?
Mi się kiedyś zdarzyło zgubić kopertę z tysiakiem PLNów...
Jak już w mieszkaniu się zorientowałem, że jej nie mam przy sobie, to zaraz wybiegłem i szukałem, odtwarzając w myślach swoją drogę. I znalazłem tę kopertę... na przejściu dla pieszych, przemoczoną od deszczu i wielokrotnie przejechaną xD
Potem stówki się suszyły na kaloryferze. Ale wyszły z tego cało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Paryk: