Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@anonymous_derp: bo dla wielu (szczególnie tutaj xD) potrawa musi mieć wartości wizualne.
Zobacz różnice jaka jest gdy masz nowy aparat, lepsza barwa, oświetlenie, balans bieli itd i już tą sama potrawa wygląda lepiej na zdjęciu.
Ciut mniej ważne są składniki. Surowe mięso mielone nie każdy zje, ale filet i jajko sadzone jak najbardziej.
No i ułożenie jest ważne, czy napakujesz byle jak na michę czy ładnie zaprezentujesz

To tak by
  • Odpowiedz
Nigdy chyba nie ogarnę, co wykopki uważają za jadalne lub nie. (,)


@anonymous_derp: już tłumaczę, jako stały obserwator Twojej kuchni.

1. Zdjęcie zostało zrobione czymś na kształt aparatu - a nie trampkiem jak dotychczas
2. Oświetlenie - jest
  • Odpowiedz
Nigdy chyba nie ogarnę, co wykopki uważają za jadalne lub nie. (,)


@anonymous_derp: Ej ale już nie rób sobie jaj. Co ty chłopie nigdy w życiu w restauracji nie byłeś? Rodziny nie masz? Na odludzi żyjesz?

Myślę że dla 99% ludzi w Polsce jedzenie ma najpierw ładnie pachnieć i wyglądać, a potem spełniać jakieś wymogi żywieniowe i proporcje białka do tłuszczy.
  • Odpowiedz
Myślę że dla 99% ludzi w Polsce jedzenie ma najpierw ładnie pachnieć i wyglądać, a potem spełniać jakieś wymogi żywieniowe i proporcje białka do tłuszczy.


@Gavilar: i stąd choroby cywilizacyjne ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Myślę że dla 99% ludzi w Polsce jedzenie ma najpierw ładnie pachnieć i wyglądać, a potem spełniać jakieś wymogi żywieniowe i proporcje białka do tłuszczy.


@Gavilar: Nie rozumiesz jego "filozofii" jedzenia. Jedzenie ma NIE być apetyczne, a zaspokajać potrzeby organizmu. Zapewne zakłada, że tak będzie zdrowiej - i tak się odżywia. Ja to szanuję - bo wiem czego chce, natomiast czy to jest dobre - to obserwuję z ciekawością jak
  • Odpowiedz