Aktywne Wpisy
Meregle +1045
~70% kasjerów chce pracować w niedziele w zamian za podwójne wynagrodzenie. Odsetek chętnych przy 2.5x wyższym wynagrodzeniu byłby pewnie jeszcze większy. Trzeba skończyć z tym debilizmem i przywrócić handel w niedziele.
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
Rudy_ +89
Czy podpierdzielić znajomych do skarbówki o IPBoxa?
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
#cyberpunk2077
nigdy nie odczulem takiego przekazu od cdp, nigdy nie widzialem tej gry jako promowanej na cud graficzny czy sandboxowy
przeciez to od poczatku mial byc rpg, nastawiony na rpg i fabule
@Brukiewlubkarpiel: Hmm? nie wiem może po to aby było co zwiedzać? gdzie robić zadania? Jak miałyś mały świat o tez miałyś słabe NPC. Co to za zaleznośc? W wiedzminie tez miałeś duży świat, który jak byś odjął zadania to nie był przecież piaskownicą.
@tonysanger: jak chcesz gta to sobie graj w gta, po 8 latach robienia gry bedziesz im mowil ze zrobili inna niz ty myslales chociaz w kazdym materiale marketingowym mowili ze tak bedzie? to nie gra akcji czy sandbox
przy grze rpg twoje podejscie do fabuly to "poczytaj ksiazke" to moze w ogole to nie gra dla ciebie
zauwaz ze takie gry jak vampire masquerade, fallout 2 czy planescape torment do
Komentarz usunięty przez moderatora
@tonysanger: nie bronie, po prostu nie wmawialem sobie ze bedzie inaczej po premierze przekladanej 3x, na przelomie generacji itp, niech sobie teraz uposledzeni ludzie kupujacy preordery rok temu pluja w brode. Jak fabularnie i rpgowo niejest zepsuta to bugi mozna naprawic, a kwik ze to nie gta mnie nie obchodzi bo ja nie chce gta.
@tonysanger: mysle ze po prostu ludzie z rockstac maja wiecej pojecia o grach niz random z wykopu i wiedzieli ze cdp nie robi drugiego gta
@tonysanger: dlatego ci wlasnie tlumacze, ze nie czuje sie oszukany, to ludzie sobie wmawiali cos czego nie bylo
Nie twierdzę że ta gra to cud, ani że jest dobra, nie spełniła oczekiwan nawet tych nie przehajpowanych
Ale śmieszy mnie głupota i naiwnośc ludzi w
zysk, hajs, marketing, a gra to tam #!$%@?. Przy wieskach nikt sie nie spodziewal szalu, nikt nie poganial, na marketing wiele nie szlo itp
jak widac po preorderach, oplacalo sie, 8 lat tworzenia gry sie zwrocilo. Teraz pan sobie wyplaci duza premie i bedzie kwikal za
@Dudleuss: fakt, ale tez wielu ludzi sobie gta odpala na godzinke zeby sie porozbijac po miescie z policja i porozjezdzac ludzi a fabula i misje to sa dla sierot, bo wedlug starszych pokolen w grach nie moze byc ciekawej fabuly, s-f jest glupie a w tv to najlepiej zeby jakis ladny film o jezusie puscili a nie te matrixy czy avengersy