Aktywne Wpisy
WypadlemZKajaka +724
Ostatnia liczba plusa powie ci jak zginiesz w 3 Wojnie Światowej
1. W pierwszy dzień wojny wpadniesz pod pociąg
2. Podczas szkolenia rozerwie cię granat, który sam rzuciłeś
3. Wyszedłeś o 23 po browara do żabki, łamiąc godzinę policyjna, żołnierz weźmie cię za dywersanta i zastrzeli na miejscu
4. Podczas ostrzału koszar, których lokalizację poda ruskim twój ziomek, konfiarz.
5. W bitwie o Mińsk dostaniesz headshota granatem z drona i zostaniesz gwiazda
1. W pierwszy dzień wojny wpadniesz pod pociąg
2. Podczas szkolenia rozerwie cię granat, który sam rzuciłeś
3. Wyszedłeś o 23 po browara do żabki, łamiąc godzinę policyjna, żołnierz weźmie cię za dywersanta i zastrzeli na miejscu
4. Podczas ostrzału koszar, których lokalizację poda ruskim twój ziomek, konfiarz.
5. W bitwie o Mińsk dostaniesz headshota granatem z drona i zostaniesz gwiazda
arkan997 +39
Podpinam się pod to pytanie i dodałbym jeszcze, że przy całej przewadze powietrznej NATO nad Rosją NIE MA SZANS NA POWTÓRKĘ PIERWSZEJ WOJNY ŚWIATOWEJ jaka obecnie jest prowadzona na Ukrainie. Wszystkie składy i węzły logistyczne z amunicją do armat D-20 i D-30 zostałyby zniszczone zanim jeszcze dotarłyby na linie frontu.
#rosja #ukraina #wojna
#rosja #ukraina #wojna
Hej, planuje zrobić swoje 3 piwo. Tym razem tripla belgijskiego. Cukier kandyzowany już zrobiłem w tamtym tygodniu. Teraz muszę wybrać drożdże. Stawiam tym razem na płynne, gdyż podobno w belgijskich drożdże robią dużo roboty . Doradzicie jakie wybrać? na razie zdecydowałem się na 3 opcje, ale nie wiem która najlepsza, a może jeszcze coś innego. Głownie myślę o tych FM26
FM25
FM26
FM28
Z góry dzieki!
Komentarz usunięty przez autora
Dają w smaku żółtego grejfruta z charakterystyczną belgijską ziołowością/fenolowością.
Dadzą radę fermentować w 16 stopniach, powoli dojedzą do końca chociaż czas fermentacji wydłuzy się znacząco.
Do Tripla obowiązkowo starter albo gęstwa po lżejszym, ale to lżejsze też na starterze
Odbierzesz jeszcze 0,5 do 1 litra brzeczki, zagotuj ją i wrzątek poprzez lejek rozlej do butelek na piwo, jak by była niepełna butelka dolej wrzącej wody, ma być nalane do pełna, zakapsluj i połóż na boku żeby kapsel się zdezynfekował.
Będziesz miał brzeczkę
Więcej razy nie uzywam tych drożdży,
Pamiętaj też, żeby nie uzywać gęstwy więcej niż jeden raz, 2 pokolenia i kupuj nowe drożdże.
Unikniesz problemów z nagazowaniem piwa, złą fermentacją, wadami fermentacyjnymi piwa czy infekcjami.
Cena drożdży od 10 lat jest stała, więc nie ma co dziadować,