Wpis z mikrobloga

@mariio123: Też polecam Leeds, jest takie w sam raz, nie za duże,nie za małe, dużo parków, dobra komunikacja i ładne centrum. Manchester mi osobiście się nie podoba, za duży, rozwleczony, wszędzie daleko i częściej pada.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mariio123: W mcr byłem tylko kilka razy i zawsze do pracy więc za dużo nie widziałem. Leeds ma fajne kompaktowe centrum i bardziej wieje niż w Mcr. W tym drugim za to częściej pada ( )
  • Odpowiedz
@mariio123: no Liverpool jest kozak. Masz czyste centrum i do tego można się przejść wzdłuż linii brzegowej, gdzie są muzea i inne atrakcje. Generalnie dla mnie sztosik, bo wygląda jak takie nowoczesne miasto, które dobrze wykorzystuje swoje historyczne miejsca.
  • Odpowiedz
@mariio123: polecam Manchester, bo poza samym miastem mamy całe Greater Manchester, które jest naprawdę dużym rynkiem (drugi co do wielkości ośrodek po Londynie i okolicach), a koszty utrzymania zupełnie inne, niż na południu. Z deszczem subiektywnie, myślę, że nie pada więcej jak w Krakowie (a powietrze, choć ponoć jedno z gorszych w UK, tak dużo lepsze niż w Krakowie z którego pochodzę), Liverpool ładny (przynajmniej centrum i wszędzie blisko), ale
  • Odpowiedz