Aktywne Wpisy
Hopsa +108
Hejka,
Podzielę się z wami historią z życia dziewczyny-przegrywa.
Pewnego dnia postanowiłam, że skończę z moją nijaką sylwetką, marzyło mi się żeby w tym roku być tą chudą atrakcyjną śliczną dziewczyną.
Znalazłam sobie siłownię, kupiłam karnet na 1 miesiąc za 120zl + 20zł za kartę członkowską.
Zanim wybrałam się na siłownię pojechałam na zakupy, kupiłam sobie te dresy i koszulkę z pumy i jeszcze inna koszulkę, całość za ok. 350zl, przy kasie
Podzielę się z wami historią z życia dziewczyny-przegrywa.
Pewnego dnia postanowiłam, że skończę z moją nijaką sylwetką, marzyło mi się żeby w tym roku być tą chudą atrakcyjną śliczną dziewczyną.
Znalazłam sobie siłownię, kupiłam karnet na 1 miesiąc za 120zl + 20zł za kartę członkowską.
Zanim wybrałam się na siłownię pojechałam na zakupy, kupiłam sobie te dresy i koszulkę z pumy i jeszcze inna koszulkę, całość za ok. 350zl, przy kasie
Kalinka89 +13
Czym się wspomagacie podczas kilkugodzinnej podróży za kierownicą. Ja po 3 godzinach zaczynam zamulać, a kawa działa tylko na chwilę
1. PayPal zapowiada zakupy w krypto, ale ogranicza traderów
PayPal z dnia na dzień stał się nowym wielorybem na rynku kryptowalut. Aktualnie kupuje 70% wydobywanego Bitcoina, a nie wprowadził jeszcze nawet wszystkich zapowiadanych funkcjonalności.
-----------
2. Olsztyn pierwszy na świecie wykorzystuje Ethereum w służbach ratowniczych
Olsztyn jest pierwszym miastem w Polsce i na świecie, które zdecydowało się wykorzystać technologię blockchain w pracy służb publicznych. We wprowadzonej innowacji zdecydowano się zastosować system rozproszonych rejestrów na Ethereum dla usprawnienia pracy służb ratowniczych: policji, straży pożarnej i pogotowia ratunkowego
-----------
3. Facebook uruchomi w styczniu Stablecoina Libra z ustaloną wartością dolara
Projekt cyfrowej waluty Libra na Facebooku może wreszcie wystartować w styczniu 2021r. wraz z wprowadzeniem stablecoina o ustalonej wartości dolara.
-----------
4. 2021: „Niech to! Instytucje wykupiły wszystkie bitcoiny!”
Firma warta 275 miliardów dolarów poinformowała SEC, że planuje inwestycję w wysokości ponad 500 milionów dolarów z funduszu Macro Opportunities za pomocą GBTC.
-----------
5. Królowa jest zainteresowana technologią blockchain
Brytyjska królowa Elżbieta II wyraziła zainteresowanie czasopismem naukowym w pełni poświęconym technologii blockchain. Wygląda na to, że monarchini nawet w wieku 94 lat pozostaje otwarta na rozwój świata nowych technologii i kryptowalut.
-----------
6. Kapitalizacja rynkowa Tethera wzrasta o 1 miliard USD w zaledwie 9 dni
Największy stablecoin, Tether (USDT), odnotował wzrost kapitalizacji rynkowej o 1 miliard USD w ciągu ostatnich 9 dni. Może to być odpowiedź na gwałtownie rosnącą cenę Bitcoina (BTC).
-----------
7. Regulować, nie niszczyć – mówi nigeryjski SEC.
Jak podają media, ponoć federalne ministerstwo finansów Nigerii prowadzi obecnie rozmowy z krajowym organem nadzoru nad papierami wartościowymi w celu opracowania nowych ram pewnych dla blockchaina i kryptowalut. W założeniu ma być to krok, który może przyspieszyć adopcję cyfrowych walut w największej afrykańskiej gospodarce.
-----------
8. Tether może zamrozić i zniszczyć twoje USDT! | Bomba z opóźnionym zapłonem?
7 września użytkownik platformy DeFi Swerve stwierdził, że przez pomyłkę wysłał do aplikacji kwotę 1 miliona dolarów USDT i stracił dostęp do tych pieniędzy. Wiadomość ostatecznie dotarła do CTO Tethera Paolo Ardoino, który zaproponował odzyskanie USDT z transakcji w imieniu użytkownika.
-----------
9. Ethereum 2.0 osiąga wymagane minimum depozytowe dla proof of stake
Ethereum 2.0 potrzebowało co najmniej 16 384 walidatorów, którzy zablokowali łącznie 524 288 ETH w celu uruchomienia blockchaina w konsensusie proof of stake. Dziś rano, praktycznie na godzinę przed deadlinem, ten warunek został spełniony.
-----------
10. Zainteresowanie Ethereum najwyższe od 2018 roku
Ethereum osiąga nowe rekordy i to nie tylko cenowe. Liczba wyszukań fraz związanych z drugą najstarszą kryptowalutą osiągnęła najwyższy poziom od stycznia 2018 roku.
-----------
11. Wenezuela: pracownicy służby zdrowia otrzymują od USA pomoc w USDC
Pomimo frustracji spowodowanych kontrowersyjnymi wyborami prezydenckimi w Wenezueli w 2019 r., pracownicy służby zdrowia otrzymują pomoc finansową dzięki kryptowalutom.
-----------
12. Liczba wielorybów BTC osiąga ATH
Według danych firmy analitycznej Glassnode, liczba wielorybów BTC osiągnęła ATH. Na rynku znajduje się prawie 2000 portfeli przechowujących ponad 1000 BTC.
-----------
13. Wg nowego raportu Satoshi Nakamoto był Londyńczykiem
Brytyjska królowa Elżbieta II wyraziła zainteresowanie czasopismem naukowym w pełni poświęconym technologii blockchain. Wygląda na to, że monarchini nawet w wieku 94 lat pozostaje otwarta na rozwój świata nowych technologii i kryptowalut.
-----------
✅ Więcej na https://jpktraders.pl/spore-zapotrzebowanie-na-kryptowaluty/
✅ Wsparcie
Działamy non-profit i za nasze analizy/artytkuły nie pobieramy opłat jeżeli uważasz, że warto wesprzeć nasz wysiłek możesz jeszcze bardziej zmotywować nas podziękowaniami ❤️
#bitcoin #kryptowaluty #blockchain #jpktraders #prawo #ethereum
@jpktraders: Niezła babka z niej
13. Wg nowego raportu Satoshi Nakamoto był Londyńczykiem
Pojawiło się nowe spojrzenia na starą sprawę, które być może rzuca trochę światła na tożsamość i miejsce pobytu Satoshiego Nakamoto. Nowe badanie próbuje ustalić, gdzie przebywał Nakamoto podczas prac nad Bitcoinem. Wg raportu, najbardziej prawdopodobnym miejscem jest stolica Anglii – Londyn. Satoshi Nakamoto miał tam pracować nad Bitcoinem w latach 2008-2010.