Aktywne Wpisy
mickpl +507
Z takich zawodów, które wymarły to ciekawy był zawód "operatora windy", tzw. elevator operator. W czasach kiedy ludzie jeszcze nie wiedzieli jak korzystać tej technologicznej nowinki, zatrudniano takich operatorów, których praca polegała wyłącznie na naciskaniu guzika oraz zamykaniu i otwieraniu drzwi. Obecnie zawód już wymarł, a wszyscy dawni operatorzy przekwalifikowali się na pokrewne profesje, najczęściej pośrednika w obrocie nieruchomościami.
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
ecco +112
Moja przygoda z e-commerce, sprzedażą i marketingiem partyzanckim zaczęła się właśnie tutaj. Na mirko. Dacie wiarę? Gdy mówię o tym publicznie, ludzie często dziwnie na mnie patrzą. Przyczyny są różne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TL;DR:
30 lat temu, 4 listopada 2014 roku wrzuciłem tutaj historyjkę o tym, jak to kupowałem reklamówki w Biedronce i prawie zostałem złodziejem XD Post poleciał w gorące z 2500 ówczesnych plusów. Tamte plusy
TL;DR:
30 lat temu, 4 listopada 2014 roku wrzuciłem tutaj historyjkę o tym, jak to kupowałem reklamówki w Biedronce i prawie zostałem złodziejem XD Post poleciał w gorące z 2500 ówczesnych plusów. Tamte plusy
Wielkopolskie zmierzy się z małopolskim
Ostrów Wielkopolski vs Oświęcim
Ostrów Wielkopolski - Herb przedstawia wizerunek jabłka królewskiego w kolorze niebieskim, opasającej jabłko złotej wstęgi z krzyżem w takim samym kolorze oraz dwóch skrzyżowanych kluczy na tarczy herbowej o polu w kolorze czerwonym. Został oparty na najstarszej znanej pieczęci herbowej z 1715 r. Według współczesnej legendy o założeniu Ostrowa Wielkopolskiego klucze są symbolem spokoju i bezpieczeństwa, natomiast jabłko symbolem obfitości.
Oświęcim - Herb przedstawia w polu błękitnym srebrną wieżę z czerwonym trapezowym dachem, a po jej bokach dwie połowy złotego orła Piastów górnośląskich na niebieskim tle, z głowami odwróconymi od siebie. Symbolika herbu nawiązuje do historii miasta – Oświęcim od XVI wieku wchodził w skład Rzeczypospolitej jako stolica powiatu śląskiego (orły) województwa krakowskiego i nadgraniczny gród Polski (symbol wieży strażniczej).
Głosowanie do 01.12, do godziny 17.40
Nie bierzemy jeńców i plusujemy! Bitwy na poduszki, zgryźliwe komentarze, międzymiastowe waśnie i wyciąganie stereotypów podczas głosowania mile widziane!
Tabela rozgrywek
Tag do obserwowania lub czarnolistowania - #herbymiastpl
#pytanie #ankieta #glupiewykopowezabawy
Który herb w twojej ocenie wygrywa?
Treść została ukryta...