Wpis z mikrobloga

Z800 wczoraj pojechało do nowego właściciela( ͡° ʖ̯ ͡°) Przejechałem nim tylko 7k km, ale wiem, że zostaje przy nakedzie. Budżet na nowy sprzęt 20-30k. Rozważam Z900, "nowe" z1000, Suzuki gsxs lub nowa cb 650r bądź dołożyć do cb1000r. Mieliście doczynienia z gsxs lub nową cb? Więcej mocy niż w z800 mi nie potrzeba, ale mniej bym nie chciał mieć. Priorytet to wygląd i dźwięk, ale to drugie można poprawić wydechem.

#motocykle
  • 8
@Kaneczai miałem GSX-S 750 przez 2.5 sezonu, świetny motocykl, dobrze się prowadzi, hamulce tez nie najgorsze , pozycja za sterami wygodna, w zakręty składa się jak rower. Taki odpowiednik Z800 bym powiedział - dobrze skalkulowane moto bez bajerów

Mam Z900 2020 , ma wszystko co potrzeba, wyczucie na nim miałem od razu po pierwszych km, moc 125KM/100Nm zadowalająca tym bardziej że zaczyna się dość nisko.
@Kaneczai

Co do dzwieku...
Gsxs 750 ma stosunkowo mały kat jak na euro 4.i brzmi w porównaniu do Z900 z rocznikow do 2020 duuuzo lepiej. Mialem końcówkę SC Project było bardzo dobrze.

z900 do 2020 (91db) brzmi tak sobie jesli zmieniasz tylko końcówkę i zostawiasz ten "chlebak" katalizator, jak opcja nielegal to wywalasz wszystko i Euro 5 bedzie dobrze brzmiec ;-)

Od 2020 (97db) juz sama końcówka robi robotę. Ja mam Bodis
@Kaneczai mysle ze moze byc ciężko patrzac na popularność modelu poliftowego i jego krotki dtaz na rybku tymavrdziej ze Z1000 chyba wycpfuja przez brak dostoswanis do Euro 5... - nie widze go w ceniku.

Ja nialem o swojego z dodatkami zapytanie za 39.500 od znajomego znajomego ale odmówiłem. Za dobre moto zeby sprzedawać. Nic noweg lepszego w tej cenie nie znajde.