Wpis z mikrobloga

Ale ta premiera tej „nowej” generacji to jest żal. Idealnie to widać na przykładzie #ps5. Najpierw obowiązkowo cały net z------y gameplayem „nowego” Spider-Mana czyli MILES MORALES + zwrócenie uwagi na świetny kostium z spider-verse oraz oszałamiające odbicia w szybie. Czacie? W szybie są odbicie generowane w czasie rzeczywistym. No szok. Potem obowiązkowo porównanie starego Spider-Mana z MILESEM MORALESEM. Gry się różnią jak wieczór i popołudnie tego samego dnia. Dobra. Potem VALHALLA. Totalnie nowy asasyn. Zupełnie nowe SETTING. Gameplay w niczym nie przypomina tego, który znamy z poprzednich 30 odsłon serii. W międzyczasie gdzieś mignie Watchdogs, ale szybko ginie. Potem, wszyscy influencerzy testują Demon’s Souls. Dobra gra, ale trudna. Dzisiaj Fenyx Immortal Rising. Ja p------e. Serio? Kilkanaście lat czekania i takie g---o. A jaki jest znak nowej generacji? Krótkie LOADINGI oraz RTX. Koniec. Uff. Dziękuję od razu mi lepiej. Tak wiem, postaram się nie zesrać.

#gorzkiezale #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ryszardzislaw:

1. Realistycznej grafiki.
2. NOWYCH gier, a nie odświeżania gówien z poprzedniej generacji.
3. BRAK czasów ładowania. I mówiąc brak mam na myśli hmm... BRAK.
4. Złożonych gier. RDR2 było multi złożone i wyciskało wszystko co się da z PS4/X. W nowej generacji już na start spodziewałem się silnego p-----------a do tego stopnia, że ludziom się
  • Odpowiedz
@baobabtoudi: Tzn wiesz, nie oszukujmy się, ja też pewnie kupię nową generację. Ale chyba XSX zamiast PS5, mimo, że teraz mam PS4. Ale tego "ognia" tej fascynacji tą generacją? Nie rozumiem.
  • Odpowiedz
@j_bateman: 1. Hmm, a czy da się zrobić jeszcze bardziej realistyczną grafikę w grach? Owszem, da się jeszcze trochę ją przyszlifować tu i ówdzie, ale wiele ówczesnych tytułów (dostępnych na wszystkie platformy) naprawdę wygląda bardzo realistycznie. Chcesz większej realistyczności? Kupno VR wydaje się być dobrym pomysłem, bo obraz rzucony na płaską powierzchnię NIGDY nie będzie wyglądał tak realnie jak VR (chociaż grom na VR do realistycznej grafiki obecnie chyba brakuje
  • Odpowiedz
@baobabtoudi: Dobra, rzuć mi jeden fajny nextgenowy tytuł na XSX. :) Nie mówię, że na PS5 taki jest - bo nie ma, ale ten sam problem dotyczy tak samo XSX, jak i PS5. To nie jest wina producentów tych konsol, tylko producentów gier. Jeśli chcesz obwiniać PS5 za to, ze nie ma fajnych gier na premierę - dokładnie za to samo możesz obwiniać XSX. I jeśli w tym miejscu się
  • Odpowiedz
@Ryszardzislaw: 1. A myślisz, że się nie da zrobić lepszej grafiki? Myślisz, że to już jest max możliwości kart grafinczych/układów? Bo mi się wydaję, że nie. Cała grafika w grach stoi w miejscu od jakichś 5 lat mniej więcej. VR to nie rozwiązanie. VR są przeszpetne, jeśli chodzi o jakość grafiki wyświetalnej użytkownikowi. Ostatni obyło porównanie RDR2 vs Valhalla jeśli chodzi o fizykę, grafikę itp. RDR2 wygrało w cuglach -
  • Odpowiedz
@j_bateman: 1. No czyli z tym, że to nie tylko twórcy konsol są temu winni praktycznie całkowicie się zgadzamy. :D
Ogólnie problemem trochę jest to, że twórcy gier nie mogli na start zrobić zbyt wymagających gier, takich które wykorzystywałyby całkowity max kart graficznych i układów nowej generacji, bo muszą one również działać w miarę płynnie na poprzedniej generacji... Nie zapomnijmy, że obecna generacja ma być wspierana jeszcze przez jakieś 2
  • Odpowiedz
@j_bateman: Ale dzbanie wiedz że Valhalla też jest projektowana na poprzednią generację, nowe konsole dostały tylko 60 klatek, zmodyfikowane LODy, trochę wyższe rozdzielczości i tyle bo więcej nie zrobisz zachowując kompatybilność z poprzednią generacją
  • Odpowiedz
@Dave987654321: Po pierwsze, to dla ciebie Panie Dzbanie jeśli już musisz uzewnętrzniać swoje wieśniactwo. Per "dzbanie", to sobie mów dalej do swojego taty. Po drugie, potwierdziłeś dokładnie to, o czym pisałem wyżej - gówniane tytuły na start "kolejnej generacji".
  • Odpowiedz
@j_bateman: To są przecież tytuły crossgenowe, poza Demon's Souls żadna gra nie była w 100% projektowana pod nowe konsole a nawet DS był oparty o tytuł jeszcze z PS3 więc tu też sprawa nie jest taka oczywista.
Dopóki twórcy gier nie porzucą PS4/XOne gry nie będą w stanie pokazać potencjału nowej generacji, a jeszcze trochę gówna w Wiśle upłynie zanim to się stanie
  • Odpowiedz
  • 0
@Dave987654321: Ale przecież ja napisałem dokładnie to samo. Nie ma gier WOW na PS5 ani na XSX, a jest mega hype bo NOWA GENERACJA, nowe doświadczenie itp. Wg mnie póki co to jest g---o a nie nowa generacja.
  • Odpowiedz