Aktywne Wpisy
qew12 +73
Psychiatra zalecił mi badanie testosteronu, gdyż powiedziałem, że nie mam libido i te badania zrobiłem.
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
daeun +20
Nie ma chyba bardziej żałosnego widoku jak dorosły facet płaczący w internecie ze strachu przed wstąpieniem do wojska.
Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dzieci. W chwili zagrożenia pierwszy chwyci za karabin nie po to by bronic interesow polityków, a przedewszystkim wlasnej rodziny i ziemi.
Zabawne, ze te same wykopki, ktore jeszcze kilka lat temu krzyczeli "kosciol,
Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dzieci. W chwili zagrożenia pierwszy chwyci za karabin nie po to by bronic interesow polityków, a przedewszystkim wlasnej rodziny i ziemi.
Zabawne, ze te same wykopki, ktore jeszcze kilka lat temu krzyczeli "kosciol,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Udało mi się wynegocjować na pouczenie, ale potem analizując sprawę doszedłem do wniosku, że nie popełniłem żadnego wykroczenia, bo przecież wcale nie przekroczyłem tego znaku, więc ciężko mówić, że jakkolwiek miałby on mnie obowiązywać. Kto ma rację, ja czy policjant? https://goo.gl/maps/nT6mEZMUfp8WZKCz6
#sopot #trojmiasto #ruchdrogowy #prawojazdy #polskiedrogi
@PanKracy582: @PanKracy582: ale podałem przykład to obalający. Znak C-1 nakaz jazdy w prawo przed znakiem. Tylko on zobowiązuje do skrętu w prawo ale przed znakiem, a tutaj mamy nakaz przejechania po prawej stronie znaku.
§ 35. 1. Znaki:
1) C-1 „nakaz jazdy w prawo przed znakiem”,
2) C-2
Komentarz usunięty przez autora
@PanKracy582: Wyjeżdżam ci z cytatem z konkretnych przepisów, które - skoro posiadasz PJ - powinieneś znać. Ale nie znasz, skoro piszesz jakieś bzdury o obowiązywaniu znaków dopiero od momentu ich ustawienia.
Komentarz usunięty przez autora
@Jakis_ja: jaki znowu wylot skrzyżowania? Jest obowiązek trzymania się prawej krawędzi, będzie musiał minąć ten znak z lewej strony. W obu przypadkach ten znak działa dokładnie tak samo.
Odnośnię posta - czy przed skrzyżowaniem przypadkiem nie ma znaku najpierw zakaz skrętu w lewo?
Konwencja wiedeńska mówi jasno, że wyspy znajdujące się na osi jezdni wolno mijać tylko z prawej strony. Ty przejechałeś z lewej strony tej wyspy, która jest na środku
Wydaje mi się, że OP mógł pojechać tak jak pojechał
Zgodnie z rozporządzeniem, znak wskazuje, z której strony kierujący ma ominąć wysepkę
Więc dotyczy to tylko pojazdów omijających wyspę, a nie OPa który wyspy nie omija bo zawraca przed nią
@przemek6085:
Żaden, nie pojechałeś pod prąd bo zawracałeś na skrzyżowaniu. Gdybyś chciał tak
@Ganicjusz: po to by wskazać po której stronie znaku należy obok niego przejeżdżać -
@przemek6085: przejechałeś z jej lewej strony, a to jest zakazane.
Fakt że kiepsko oznakowane, ale znaki to tylko dodatek dla gap.
@radziol88: podaj konkretne brzmienie przepisu, bo jakoś nie wydaje mi się, by tak to wyglądało. w ten sposób wszystkie skrzyżowania jak post wyżej oznaczałyby zakaz skrętu przed wysepką