Wpis z mikrobloga

#tablet #tablety #xiaomi #samsung #pytanie #pytaniedoeksperta #

Szukam tableta dla ojca, idzie na rehabilitacje na miesiac (bedzie zamkniety) a chyba bez sensu targac laptopa
jak o telefonach bym mogl cos powiedziec tak tablety to zupelnie nie moga bajka

- do filmow/prostych gier (celuje w 10 cali i wyzej - slusznie?)
- z mozliwoscia dolozenia karty pamieci (sorry apple fanboys)
- zeby mial mozliwosc polaczenia z LTE bo nie wiem jak tam bedzie wygladac dostep do wifi
- fajnie gdyby mial wyjscie minijack ale sie nie upieram, dokupie odpowiednie sluchawki

Cena nie jest glownym wyznacznikiem ale myslalem, zeby w 1,5-2k sie zmiescic

Mozecie cos polecic z glowy? albo na ktora firme patrzec? Spogladam na Samsung Tab A7 2020 (3GB, 32GB) za 1219 ale moze jest cos jeszcze dobrego co mozecie polecic?
jaki procesor jest ok a ktorego unikac? czy 3GB wystarcza? w telefonie mam 6 i mam wrazenie, ze malo :D
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Pojedynczy: rynek tabletów na androidzie jest zaniedbany i naprawdę najlepszym wyborem byłby produkt od Apple. Jeżeli jednak upieramy się przy androidzie to zwracaj uwagę na
Procesor: najlepiej snapdragon z serii 66x lub wyższej, Ostatecznie mediatek ujdzie jeśli model zaczyna się na literkę P, innych procesorów unikać
jak upatrzysz konkretny model to sprawdź czy wyciska co najmniej 150k punktów w AnTuTu, na urządzenia z niższym wynikiem szkoda zdrowia.

Ram co najmniej
@Mikiedbp: @emitar: poszukalem wiecej w necie i na ten moment najlepiej mi podchodzi:
Samsung Tab A7 2020 (3GB, 32GB)
boli mnie tylko 3GB ale ma ok 170k w antutu, ma LTE i zamkne sie w 1300zl

faktycznie iPady deklasuja reszte ale nie bede kazal sie rodzicom uczyc obslugi na nowo i tez nie chce wywalic kupy kasy, bo nie wiem czy beda uzywac w dluzszej perspektywie

dzieki za pomoc :)