Aktywne Wpisy
elzevir +199
#zalesie #gorzkiezale #januszebiznesu #wroclaw #gastronomia
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
#koronawirus #bekazpisu
Szkoły ruszyły od września i stopniowo zaczęły wzrastać zachorowania, teraz już mamy je od dłuższego czasu zamknięte i widać, że wzrost praktycznie zwolnił i obecnie mamy stabilną liczbę zachorowań. Gdyby zamknęli szkoły 2-3 tygodnie wcześniej to myślę, że dałoby się to wcześniej spowolnić i teraz mielibyśmy już
@LucasSpider: w grudniu ruszają świąteczne wyprzedaże, nawet jak będzie mniej ludzi niż zwykle to w takim tłoku jednak się można zarazić. Jak galerie były jeszcze czynne sporo ludzi chodziło z maseczkami na brodzie i tylko przy wejściu do sklepów zakładali bo obsługa ich goniła.
Myślę że oni otworzyli galerie żeby mieć pretekst do lockdownu, na protesty się nie dało
Jeśli przyjmiemy że faktycznie jest średnio 25 tys zakażonych przy około 40-50 tys testów dziennie to przy 150 tys testów mamy grubo