Aktywne Wpisy
wiktor-niedzicki +557
Po jedenastu latach nieobecności wracam na wykop.pl. Film zrealizowany dla DDTVN nazwał mnie "Pan od eksperymentów" . Witam się zatem sztuczką kelnerską. Może się przydać już podczas świąt, gdy goście nie będą chcieli wyjść z przyjęcia.
A wkrótce nowe materiały z kanału CiekaWizja. Pozdrawiam serdecznie.
#ciekawostki #ciekawizja #nauka #gruparatowaniapoziomu #ciekawiludzie #ciekawemiejsca
A wkrótce nowe materiały z kanału CiekaWizja. Pozdrawiam serdecznie.
#ciekawostki #ciekawizja #nauka #gruparatowaniapoziomu #ciekawiludzie #ciekawemiejsca
ApuApustaja +16
Według naukowców rozwój modeli językowych takich jak gpt najbardziej uderzy w zawody najlepiej opłacane. Jednym z zawodów na który rozwój ai będzie miało znaczący wpływ i zmniejszy zapotrzebowanie będzie zawód programisty. Skończy się eldorado i konieczne stanie się przebranżowienie. Dni inżynierów oprogramowania są policzone i to są niepodważalne fakty
#openai #ai #gpt #programowanie #programista15k
#openai #ai #gpt #programowanie #programista15k
Znalazłem tylko na piwoszarni zestaw z przyprawą do piernika oraz na homebrewing z ich niby autorska mieszanką przypraw.
Bo ponad 100zł ze śrutowaniem i wysyłką.
słód pilzneński - 3,5kg
słód monachijski - 1kg
słód Carahell - 400g
słód Biscuit (50EBC) - 250g
słód Special B (350EBC) - 250g
słód Karmelowy ciemny (680EBC) - 100g
słód Barwiący (1400EBC) - 50g
Dodatkowo:
laktoza - 300g
Drożdże:
T-58
Chmiele:
Marynka - 30g
Lubelski - 18g
Przyprawy:
kardamon - 3 szt.
gałka muszkatołowa - 1 szt (5g)
cynamon - 5g
imbir
Ale to Twój przepis i robiłeś, czy gdzieś znalazłeś i zachowałeś?
Bo te ilości (lubelski 18G) wyglądają jak przeliczone z czegoś.
Przyprawy rozumiem się odfiltrowuje z chmielem i na cichą już nic nie daje?
Przepis częściowo przeliczony częściowo sam dobrałem słód i składniki. Robiłem go 5 lat temu więc nie wszystko w 100% pamiętam (✌ ゚ ∀ ゚)☞