Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: są prawie identyczne więc kieruj się grami. Jeśli chodzi o exclusivy to na PS jest więcej fabularnych gier dla jednego gracza na przejście, za to Xbox oferuje gry bardziej pod multiplayer bądź kooperacje (albo jedno i drugie)
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: Xbox z swoim Game Passem jest moim zdaniem bardziej opłacalny, jednak na konsoli Microsoftu póki co nie ma żadnych gier ekskluzywnych, co może się zmienić w przyszłości, gdyż ostatnio MS kupił kilkanaście studiów tworzących gry.

Musisz po prosty wybrać co wolisz: płacić 50 zł miesięcznie za Game Passa i mieć dostęp do dużej biblioteki gier, czy kupić PS5 i mieć możliwość zagrać w te kilka dodatkowych exów, których nie
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: Przejrzyj sobie gry jakie masz dostępne (lub będą dostępne w przyszłości) na jednej i drugiej konsoli. Jeśli chodzi o gejmpasa to dostaniesz sporo tytułów do zagrania, ale część z nich pojawia się tylko na miesiąc, więc będziesz miał 30 dni na przejście danej gry. Dla mnie osobiście to c-----a opcja, bo nie zamierzam kończyć pracy i siadać na 4h do konsoli tylko po to, żeby dokończyć grę w limicie
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: bierz ps5 ze względu na pada jak ja robię oraz świetnych exów w ps+ collection, tam jest 20 gierek z czego dla mnie 9 takich które muszę ukończyć, mam grania na pół roku, a w tym czasie wpadać bedą co miesiac 3 darmowe gierki. 2 na ps4 i jedna na ps5 czyli już z tymi wszystkimi bajerami pod nowego pada i konsole. Takich gierek jak GoW czy TLoUs nigdzie
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: jeśli chcesz porządnej rady, to na ten moment poczekaj. Zasada doświadczonego konsolowca jest taka, że nigdy nie kupuje się konsoli na premierę z kilku powodów:
1. Pierwsza konsola jest po prostu olbrzymia i designersko no... kiepska
2. Pierwsze egzemplarze konsol mają ukryte wady fabryczne, które przeważnie pojawiają się po kilku miesiącach użytkowania
3. Pierwsza konsola jest o jakieś 20-30% cenowo zawyżona
4. Na premierę konsoli przeważnie wychodzą gry niczym nie różniące się
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: jeśli nie zależy Ci na grze, która jest tylko na konsoli nowej generacji, to polecam PS4, Xbox'a, Switcha - wszystkie 3 lecą w fajnej cenie, więc resztę przeznaczysz na sporo gier, a gier jest tyle, że Ci życia nie starczy. Z tymże Switch to bardziej do grania, niż oglądania (bo gry wyglądają przeciętnie w porównaniu do PS4 czy X'a).
  • Odpowiedz