Wpis z mikrobloga

interpretacja jest dla naszego społeczeństwa mega trudna widzę.

Kierowca Audi winny niedostosowanie prędkości.

Kierowca ciężarówki winny wymuszenia.

Finalnie giną dwie osoby, za śmierć odpowiada osoba wymuszająca. Do momentu sprawy jest on sprawcą i tak zostaną mu przedstawione zarzuty.

Masz jeszcze jakieś artykuły z Wyborczej? Chętnie poczytam, no chyba że opierasz swe tezy na jednym wyroku z tysiąca innych ( ͡º ͜ʖ͡º)

Lecz bardzo chętnie poczekam na zakończenie
@SeriousDude: a to ciekawe bo sąd w Wwa obwinił kierowcę który mając zielone potracil dziewczynę na pasach (chyba śmiertelnie). Biegli doszli do wniosku że jechał chyba ponad 80 a piesi wtedy nie mogą zareagować i jego wina. Więc nie byłbym taki pewny kto zostanie tu winowajcą
@paul772: obie strony nie zachowały "dobrowolnie zaakceptowanych przepisów drogowych". ( ͡º ͜ʖ͡º) logiczne, prawda?
No chyba że dla Ciebie wymuszenie pierwszeństwa jest jednak czynem który można nagiąć i przymknąć oczko ( ͡~ ͜ʖ ͡°) bo przecież prędkość.... młody kierowca... ałdi... ( ͡ ͜ʖ ͡)

@efem: a to ciekawe, bo na przykładzie jaki podał @l1ght sąd skazał
obie strony nie zachowały "dobrowolnie zaakceptowanych przepisów drogowych". ( ͡º ͜ʖ͡º) logiczne, prawda?

No chyba że dla Ciebie wymuszenie pierwszeństwa jest jednak czynem który można nagiąć i przymknąć oczko ( ͡~ ͜ʖ ͡°) bo przecież prędkość.... młody kierowca... ałdi... ( ͡ ͜ʖ ͡)

@SeriousDude: kto najpierw nie dotrzymał dobrowolnie przyjętych przepisów? Kierowca audi czy kierowca cięzarówki? Moim
@SeriousDude: jeszcze raz, bo źle opisałem co miałem na myśli.
Jak kierowca audi nie dotrzymuje najpierw przepisów, to następstwa które w normalnych okolicznościach by zaszły, nie zachodzą.
Analogicznie do odszkodowania o którym mówię.
@paul772: na szczęście nie Ty będziesz decydował o wyroku ( ͡ ͜ʖ ͡)
Jeżeli kierowca Audi był czysty ( a prawdopodobnie wyjdzie że miał marichłanen wstrzykiwaną dożylnie ) to w najlepszym wypadku wina będzie obu stron i na tym wyroku najbardziej straci strona ofiary ( kobiety ), batalia dopiero wtedy się zacznie. Na skrzyżowaniu spotkały się dwa dzbany, jeden co szaleje z prędkością, drugi który nie
na szczęście nie Ty będziesz decydował o wyroku ( ͡ ͜ʖ ͡)

@SeriousDude: ale co to ma do rzeczy? Ja ci pokazuję sytuację, która tylko by obnazyła brak logiki w postępowaniu polskiego państwa. Chcesz by państwo działało logicznie czy nie chcesz?

Jeżeli kierowca Audi był czysty ( a prawdopodobnie wyjdzie że miał marichłanen wstrzykiwaną dożylnie ) to w najlepszym wypadku wina będzie obu stron

@SeriousDude:
@paul772: środki odurzające z automatu uniewinniają kierowcę ciężarówki, pomoże mu też sytuacja w którym Audi by nie miało aktualnego przeglądu ( według kodeksu, takiego pojazdu nie powinno być na drodze ;) ), no i jeszcze gdyby szyny były dobre ( ͡º ͜ʖ͡º)

Lubię kiedy Państwo nie działa logicznie?
Od dobrych 10 lat intensywnie obserwuję to co władza i sądy odwalają. Już nic mnie nie zdziwi (
środki odurzające z automatu uniewinniają kierowcę ciężarówki, pomoże mu też sytuacja w którym Audi by nie miało aktualnego przeglądu ( według kodeksu, takiego pojazdu nie powinno być na drodze ;) ), no i jeszcze gdyby szyny były dobre ( ͡º ͜ʖ͡º)

@SeriousDude: ale po co ty mi powtarzasz to co jest z prawnego punktu widzenia? Ja oczekuje od ciebie auto refleksji, a nie powtarzania tego co
@paul772: do celi nie trafiamy za pośrednictwem moralności, a prawa. Tutaj obie strony popełniły błąd, jedna zapłaciła za ten błąd życiem druga odpowie karnie i podupadnie psychicznie. Moralność w tym wypadku odstawiamy na drugi tor, ewentualnie z moralności możesz powiedzieć rodzinie zmarłej dziewczyny że kierowca w którego się wbili jest niewinny bo moralność nie pozwala go skazać, przecież jako zawodowy kierowca nie mógł przewidzieć że kilkunastotonowy pojazd nie jest w stanie
do celi nie trafiamy za pośrednictwem moralności, a prawa.

@SeriousDude: a prawo jest zbudowane na czym? Na podstawie jakiejś moralności, czyli koniec końców wszyscy jesteśmy oskarzani na podstawie jakiejś moralności, teraz pytanie czy ta moralność jest logicznie zapisana w prawie czy nie?

Tutaj obie strony popełniły błąd,

@SeriousDude: i dalej mi powtarzasz regułki prawne.

Moralność w tym wypadku odstawiamy na drugi tor,

@SeriousDude: nie mozemy odstawić na drugi tor.
@paul772: "co mnie obchodzi..." i już dalej mi się nie chce czytać tych wypocin, widać że już na dzień dobry stwierdziłeś kto jest winny, nie ważne jest wszystko dookoła, nie ważne jaki będzie postawiony zarzut, nie ważne jaki będzie wyrok, ma być tak jak Ty chcesz i koniec! ( ͡º ͜ʖ͡º) obyś Ty w życiu nie miał takiego problemu jak wymusisz pierwszeństwo świadomie czy nieświadomie (
@lubie-solnik: @SeriousDude: no i co z tego? przekroczył prędkość pewnie dwu krotnie, trudno żeby kierowca ciężarówki czy jakikolwiek inny spodziewał się takiego pirata drogowego, co z tego że ma pierwszeństwo przejeżdża przez takie spore skrzyżowanie na takiej prędkości, wina ewidentnie tego co #!$%@?ł, jeżeli przekroczył limit prędkości oczywiście
@Slavian4k: no tak, przecież normalne jest to że ciężarówka gwałtownie rusza ze skrzyżowania tak jakby świadomie chciał kierowca zdążyć przed zbliżającym się samochodem ( ͡º ͜ʖ͡º) za to samochody na lewoskręcie sobie spokojnie jadą, nikomu się nie śpieszy ( ͡ ͜ʖ ͡)

Jak to miło że 20-letni specjalista nam naświetlił sytuację.
i już dalej mi się nie chce czytać tych wypocin, widać że już na dzień dobry stwierdziłeś kto jest winny,

@SeriousDude: to czytaj do końca, bo wtedy nie musiałbyś pisać nieprawdy.
Gdybyś doczytał do końca, to byś wiedział ze gdybym miał uznać taką logikę jaką ty stosujesz, to musiałbym uznać tez logikę w analogicznej sytuacji której napisałem.

nie ważne jest wszystko dookoła,

@SeriousDude: właśnie wazne jest wszystko co jest dookoła,
no tak, przecież normalne jest to że ciężarówka gwałtownie rusza ze skrzyżowania tak jakby świadomie chciał kierowca zdążyć przed zbliżającym się samochodem

@SeriousDude: wsadziłem widelec w gniazdko, a przeciez mówiono mi sto razy ze nie wolno, ale to nie ma znaczenia, opiekun pracowni w ktorej to gniazdko jest jest winny! :D Taką logike stosujesz