Aktywne Wpisy
rysiekryszard +10
Jak świętowaliście swoje osiemnaste urodziny? U mnie babcia chyba kupiła tort i najbliższa rodzina odśpiewała sto lat. Nie było żadnej większej imprezy, nie było żadnych kolegów itd. Nigdy w życiu też nie zostałem zaproszony do kogoś na 18-stkę. Trochę głupio może, ale cóż. Ja się przyzwyczaiłem i w sumie lubię każde urodziny spędzać na wykopie. Najwyżej sobie kupię jakąś pizzę czy coś w tym stylu, a czasami to prawie zapominam, że mam
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
W nawiązaniu do wpisu @nieocenzurowany88 link
Jest video ze zdarzenia.
Ile #!$%@?ł, jak myślicie?
Tez sie zastanawialem co jest nie tak na tym filmiku, az w ciagu sekundy pojawilo sie auto jadace, #!$%@? kij wie ile. Ulamki sekund byl widoczny.
No chyba że dla Ciebie wymuszenie pierwszeństwa jest jednak czynem który można nagiąć i przymknąć oczko ( ͡~ ͜ʖ ͡°) bo przecież prędkość.... młody kierowca... ałdi... (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@efem: a to ciekawe, bo na przykładzie jaki podał @l1ght sąd skazał
@SeriousDude: kto najpierw nie dotrzymał dobrowolnie przyjętych przepisów? Kierowca audi czy kierowca cięzarówki? Moim
Jak kierowca audi nie dotrzymuje najpierw przepisów, to następstwa które w normalnych okolicznościach by zaszły, nie zachodzą.
Analogicznie do odszkodowania o którym mówię.
Jeżeli kierowca Audi był czysty ( a prawdopodobnie wyjdzie że miał marichłanen wstrzykiwaną dożylnie ) to w najlepszym wypadku wina będzie obu stron i na tym wyroku najbardziej straci strona ofiary ( kobiety ), batalia dopiero wtedy się zacznie. Na skrzyżowaniu spotkały się dwa dzbany, jeden co szaleje z prędkością, drugi który nie
@SeriousDude: ale co to ma do rzeczy? Ja ci pokazuję sytuację, która tylko by obnazyła brak logiki w postępowaniu polskiego państwa. Chcesz by państwo działało logicznie czy nie chcesz?
@SeriousDude:
Lubię kiedy Państwo nie działa logicznie?
Od dobrych 10 lat intensywnie obserwuję to co władza i sądy odwalają. Już nic mnie nie zdziwi (
@SeriousDude: ale po co ty mi powtarzasz to co jest z prawnego punktu widzenia? Ja oczekuje od ciebie auto refleksji, a nie powtarzania tego co
@SeriousDude: a prawo jest zbudowane na czym? Na podstawie jakiejś moralności, czyli koniec końców wszyscy jesteśmy oskarzani na podstawie jakiejś moralności, teraz pytanie czy ta moralność jest logicznie zapisana w prawie czy nie?
@SeriousDude: i dalej mi powtarzasz regułki prawne.
@SeriousDude: nie mozemy odstawić na drugi tor.
Jak to miło że 20-letni specjalista nam naświetlił sytuację.
@SeriousDude: to czytaj do końca, bo wtedy nie musiałbyś pisać nieprawdy.
Gdybyś doczytał do końca, to byś wiedział ze gdybym miał uznać taką logikę jaką ty stosujesz, to musiałbym uznać tez logikę w analogicznej sytuacji której napisałem.
@SeriousDude: właśnie wazne jest wszystko co jest dookoła,
@SeriousDude: wsadziłem widelec w gniazdko, a przeciez mówiono mi sto razy ze nie wolno, ale to nie ma znaczenia, opiekun pracowni w ktorej to gniazdko jest jest winny! :D Taką logike stosujesz