#gry #komputery #wifi #internet Mireczki gra ktoś z was na karcie wifi? W nowym mieszkaniu mam ciężko, żeby kabel pociągnąć. Ostatni raz na wifi to grałem 10 lat temu i było to niemożliwe. Zmieniło się coś teraz?
@Cebulix: da się na czilu i to na 2,4GHz, ja jeszcze niedawno grałem i prędkości były git, ping w csie dochodził do 10, po zmianie na kabel ping zmienił się na 5 xD
@Cebulix: I 10 lat temu i dzisiaj nie ma problemu, jak jest dobry sygnał. W niektórych budynkach dobry sygnał jest przez 2 -3 ściany, a w innych maksymalnie jedna ściana.
Dzisiaj tylko prędkości wzrosły i 300mb/s na wifi wyciągniesz na tanim sprzęcie od operatora. Jeżeli z ruterem będzie cię dzieliła max jedna ściana, to będzie porównywalnie do kabla.
Mireczki gra ktoś z was na karcie wifi? W nowym mieszkaniu mam ciężko, żeby kabel pociągnąć. Ostatni raz na wifi to grałem 10 lat temu i było to niemożliwe. Zmieniło się coś teraz?
Dzisiaj tylko prędkości wzrosły i 300mb/s na wifi wyciągniesz na tanim sprzęcie od operatora. Jeżeli z ruterem będzie cię dzieliła max jedna ściana, to będzie porównywalnie do kabla.