Aktywne Wpisy

grzes1290 +509
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
bulba1605 +92
Chciałabym żeby w Polsce było trochę cieplej, zazdroszczę np Włochom, że w listopadzie mają pogodę na krótki rękaw i dużo słońca ( ͡° ʖ̯ ͡°) u nas pół roku szarości
#wlochy #podroze #podrozujzwykopem #pogoda
#wlochy #podroze #podrozujzwykopem #pogoda
źródło: 1000005233
Pobierz

Hej, czy przy leasingu na 5 lat opłaca się brać GAP fakturowy na cały okres czy tylko 3 lata?
Jak to się ma do już opłaconych rat?
Przykład:
Auto 100k
Po 4 latach mam spłacone około 65k
Auto do kasacji, ubezpieczyciel wycenia na 25k, a wrak na 8k.
Czyli wyplaca mi 17k. Sprzedaje wrak i mam
65k + 17 + 8 = 90k
GAP pokrywa pozostałe 10k? Czy mam błąd w obliczeniach?
Przy aucie za 100k i 5 latach składka u mnie wynosi 2550zł.
GAP fakturowy wyrównuje Ci do wartości z faktury, czyli np:
szkoda w ostatnim roku (piąty rok od zakupu nowego auta) dostajesz z AC np 50k i drugie 50k dostajesz z GAPa, więc masz 100k i znowu idziesz po nowe auto. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, przy tym leasingu mam obowiązek wykupić auto - tak też chciałem zrobić.
U mnie, przy aucie za 90k i 5 latach skladka wynosi 3200zl, a przy 3 latach 1450.
Czyli de facto, warto doplacic te 1750zl, zeby miec wiekszy spokój :)
Jak coś to my mamy GAP fakturowy na 60 miesięcy dla wartości 90 tys. zł za 1899 zł. Chyba, że te 90 tys. zł jest netto i chciałbyś ubezpieczenie brutto, to