Aktywne Wpisy
Wrrronika +11
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +19
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
https://pb.edu.pl/2020/11/11/fabryka-mlodego-inzyniera-ii/
#studbaza #bialystok #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #afera
Jest jeszcze konstytucja. Można się powołać na ustawę, konstytucję i przepisy antydyskryminacyjne. RPO nie wystarczy. Najlepiej do wszystkich organów napisać, na wszelki wypadek. W końcu doszło do złamania prawa. Nie ma czegoś takiego że ktoś kradnie, potem oddaje i przestępstwo się automatycznie wymazuje. To samo tyczy się tego regulaminu.
@wypok312: No właśnie niekonieczne. Prawo się tak mętnie pisze, żeby do złamania doszło wtedy, gdy jest to wygodne, a w pozostałych przypadkach nie. Jeszcze art. 11 Ustawy o wdrożeniu niektórych przepisów Unii Europejskiej w zakresie równego traktowania:
Tu nie ma co się modlić tylko będzie trzeba pisma składać.
Nie ma obawy, można w takim wypadku zapytać rozpatrujący organ analogicznie, czy można przyznawać dodatkowe punkty za płeć męską, bądź po prostu za płeć w ogóle. Dodatkowo należy zapytać kilka uprawnionych organów jednocześnie, żeby w razie potrzeby skonfliktować odpowiedzi i zrobić aferę.
A jeżeli stwierdzą że tak, to można zapytać co reguluje ile punktów można przyznawać za płeć w tym partykularnym przypadku.
Np 6 punktów za samą płeć, skoro to zgodne z prawem. Tak czy inaczej materiał na aferę. Niezależnie od wyniku, od tego co stwierdzą, można na takich rzeczach tylko ugrać.
– Wniosek do Rzecznika Praw Obywatelskich
– Pozew cywilny (Dyskryminacja ze względu na cechę osobistą może prowadzić do naruszenia dóbr osobistych, o których mowa w art. 23 Kodeksu cywilnego. Dobra osobiste człowieka to m.in. zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, wizerunek, nietykalność mieszkania, ale również niewymieniona w tym przepisie, chroniona natomiast na podstawie art. 30
Najlepiej byłoby dotrzeć do poszkodowanych studentów, którzy się skarżyli.
Oprócz tego można wysłać zapytania co do zgodności takich zapisów w regulaminie z prawem.
@Sonnenschutzsysteme
@wypok312
Ciśnie to się drogą urzędową a nie poprzez komentarze, aczkolwiek jest szansa że się uczelnia będzie kompromitować odpowiedziami.