Wpis z mikrobloga

Uważam, że patriotyzm to np. segregowanie śmieci, dbanie o środowisko czy przestrzeganie prawa.
Walka z wyimaginowanym tęczowym wrogiem to z kolei skrajnie nacjonalistyczna, bardzo niebezpieczna choroba.
Takie rzeczy jak niszczenie mienia publicznego lub podpalanie mieszkań rodaków, to przejaw defektu umysłowego.

Być może dzisiejsze wydarzenia doprowadzą do sytuacji, gdzie społeczeństwo zrozumie jak niebezpieczna jest skrajność.
Od kilku lat w całej Europie panuje kult głupoty, czego efekty widać dzisiaj.
Troglodyci i bandyci.

#marszniepodleglosci #bekazprawakow #bekazpisu #neuropa
  • 10
Uważam, że patriotyzm to np. segregowanie śmieci, dbanie o środowisko czy przestrzeganie prawa.

@bangshespregnant: Pamiętam jak mój naczyciel historii, który w sumie miał na mnie duży wpływ, tłumaczył na lekcji, że patriotyzm to nie nienawidzenie sąsiadów i kompleksy, tylko zrobienie na przykład czegoś, żebyśmy my jako uczniowie w polskiej szkole wreszcie dostali ergonomiczne ławki i krzesła.
@thority: Dokładnie, znane i popularne myślenie wśród soft lewicy. Każdy powinien dbać o środowisko, przestrzegać prawa, niezależnie od tego w jakim kraju przebywa (i to nie znaczy, że jest patriotą akurat jednego kraju), według mnie to taki naciągany patriotyzm..