Wpis z mikrobloga

Pol roku przespane, ludzie umierają przed szpitalami ale Robert Winnicki zapowiada, że nie poprze wniosku o wotum nieufności dla rządu, bo... to oznaczałoby dogadanie się z Lewicą XD. Czy bycie konfederatą oznacza brak rozumu?

Xianist - Pol roku przespane, ludzie umierają przed szpitalami ale Robert Winnicki za...

źródło: comment_1604992002DL83xkLy4gl1syweWMIuP9.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenTypZez jaką propagandą zakłamańcu? Co jest kłamliwego? Że fanaberie PiSu to max kilka miliardów? Że Lewica chce fundowania antykoncepcji? Wyliczenia są złe? A może propagandą jest to co mówi poseł Lewicy do czego wkleiłem link?
  • Odpowiedz
czyli bardziej interesuje was nieistotny wzrost Lewicy o 2 p.p. niż dobro kraju? Wiesz, że to jest żałosne, co wypisujesz?

@Xianist: przecież ostatnio nawet konfa stwierdziła, że nie poprze wniosku o wotum nieufności dla PiS, bo lewica poprze xD Przecież to jak jakaś chora nienawiść. Jak można poważnie traktować tą partię? Strach pomyśleć co by było, jakby doszli do władzy.
  • Odpowiedz
@Xianist przeciez konfa w sejmie to blad w symulacji
Taki winnicki czy sosnierz na stanowisku posla to plucie Polsce w już dosc sponiewierany ryj

Winnicki - turbo szur z onr
Braun - turbo szur
Korwin - szkoda
  • Odpowiedz
@niebieskieniebo

przecież ostatnio nawet konfa stwierdziła, że nie poprze wniosku o wotum nieufności dla PiS, bo lewica poprze

Gdzie to wyczytałes? W wyborczej, czy oko press? Z tego co ja czytałem, a ewidentnie interesuje się tym bardziej to Konfederaci powiedzieli, że nie znajdą z Lewicą wspólnego kandydata na premiera (i co w tym dziwnego skoro to skrajne ugrupowania?). Nikt nie stwierdził, że zagłosują na złość lewicy. Jak masz dowod, że było
  • Odpowiedz
@shoananas: no tak, nie potrafią się porozumieć z lewicą ponieważ PiS aż tak bardzo im nie przeszkadza.

Pytanie z d--y. Konfederacja bez problemu poparlaby premiera wywodzącego się z PO. Mają tylko problem z Lewicą i się im nie dziwię

Pytam czy konfa ze swoimi poglądami to lepsza alternatywa od lewicy
  • Odpowiedz
@Xianist: Nie ma potrzeby dobijać PiS teraz.

Tu chodzi o grę, w której trzeba utrzymywać swojego konkurenta przy życiu, a nie dobijać go bo

"lewica życzyłaby sobie PiS martwym"

Czemu Konfederacja miałaby robić cokolwiek dobrze w interesie lewicy? Wiadomo, że po PiS następna w kolejce będzie Konfa.
  • Odpowiedz
@niebieskieniebo czy ja wiem, czy śmieszne. Przecież PiS jest mniej lewicowy gospodarczo od Lewicy, więc dla Konfederacji to mniejszy wróg (szczególnie w obliczu kryzysu).
Już wyżej napisałem i wkleiłem link, gdzie wywnioskować można, że Lewica robiłaby lockdown biznesów tak samo jak PiS i dodatkowo chciałaby, żeby płynęła do przedsiębiorców/pracowników większa pomoc finansowa - to by zmiotło budżet z planszy
  • Odpowiedz
Przecież PiS jest mniej lewicowy gospodarczo od Lewicy, więc dla Konfederacji to mniejszy wróg (szczególnie w obliczu kryzysu).

Bo PiS to jest przede wszystkim prawica.

Już wyżej napisałem i wkleiłem link, gdzie wywnioskować można, że Lewica robiłaby lockdown biznesów tak samo jak PiS i dodatkowo chciałaby, żeby płynęła do przedsiębiorców/pracowników większa pomoc finansowa - to by zmiotło budżet z planszy

@shoananas: Kraje Europy podstępują identycznie. Jesteś fanem "modelu szwedzkiego"?
  • Odpowiedz