Wpis z mikrobloga

@welin: wykop? Katolicy?
Chyba żartujesz.
Jest grupa, owszem, ale ogrom to zdecydowani przeciwnicy.
I wiwm, co pisze, bo sama jestwm katoliczka przez co byłam tu nieraz wyśmiewana.
Nie, żeby mnie to ruszalo, ale na prwmp nie zgodzę się z podejściem, że wykop to głównie katolicy :D
@agaja: ja mówię o statystykach i oficjalnej przynależności religijnej w Polsce (odsetek chrztów). Stan umysłu, światopogląd i deklarowane wierzenia na wykopie to inne sprawy. Poza tym żyjemy w kulturze, która kształtowała się na kanwie katolickiej od tysiąclecia, mamy od 1993 roku oficjalną umowę wiążącą KK z państwem. Ja też jestem katoliczką, nawet apostazja tego nie zmieni, statystyki pozostaną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@depcioo: nie uwierzysz:

Warto natomiast pamiętać, że wzajemne współżycie jest obowiązkiem małżonków. Jeśli jedno z małżonków będzie stale odmawiało drugiemu współżycia lub nawet go nie rozpocznie (zdarzają się i takie przypadki), to Sąd może nawet rozważać przypisanie winy temu małżonkowi za rozkład pożycia małżonków. Oczywiście taka odmowa musiałaby być wręcz rażąca i nagminna, aby móc rozpatrywać ją w kategoriach przyczyn rozkładu pożycia małżeńskiego.

https://adwokatrodacki.pl/blog/postepowanie-o-rozwod-a-pozycie-intymne/

Sorry p0lki... rozwód z orzeczeniem winy.
@depcioo: widzisz, że nawet na portalu ze śmiesznymi obrazkami, gdzie przesiadują (zdawałoby sie) światli, młodzi ludzie, znajdą się takie dzbany co wejdą z Toba w polemikę na ten temat ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jeszcze sugerują rozwód z orzeczeniem o winie xD