Wpis z mikrobloga

Miraski spod tagu #bron #strzelectwo
Pytałem tu kiedyś o kwestię licencji otrzymywanej pod koniec roku.
Egzamin zdany elegancko, patent ogarnęli dośc szybko i od 2.11. jestem szczęśliwym posiadaczem licencji zawodniczej ^^ Jednakże w dacie ważności jest koniec tego roku( ͡° ʖ̯ ͡°). Wszędzie jednak gdzie czytałem o tym ludzie twierdzili, że licencje przyznawane w listopadzie mają ważność do końca następnego roku xd.

Klub na ten temat na razie milczy. Zastanawia mnie jednak tryb przyznawania licencji. Poprawcie mnie jeśli źle to rozumiem: Wniosek składam przez portal PZSS do swojego klubu, który to klub określa na który rok ta licencja i przesyła wniosek do PZSS? Czyli zostałem wydymany przez własny klub, który nie zaznaczył że licencja ma być na następny rok? xD

Czy też może kwestia jest tego typu jak opisano tutaj, i wystarczy już złożyć wniosek o licencję na następny rok i nie martwić się, że żadnych startów nie zrobiłem.

Ogólnie nie dawałbym j-----a o to, gdyby nie sytuacja z wirusem i fakt, że jak wejdzie lockdown to już na pewno startów nie wyrobię, a PZSS może wyłożyć laske i zaprosić na egzamin za 800zł xD
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@andy_molet: Wniosek składałem 28.10, mniej wiecej wtedy też klub to zaakceptował i posłał dalej. Nie mniej jednak licencja zaakceptowana przez PZSS jest od 2.11. Trochę to dziwne bo równie dobrze mogłem złożyć wniosek jak złożyłem i dostać równo 30 dni po licencję dalej mając tylko miesiąc na starty wtedy...
  • Odpowiedz
  • 0
@akyszeg miałem podobną sytuację, z tym że egzamin na początku listopada, licencja pod koniec...musiałem wyrobić starty i tyle.
Też słyszałem że licencję wydane w listopadzie idą już na następny rok, ale w mojej było do końca roku i basta
  • Odpowiedz