Wpis z mikrobloga

@jaskins: pytałem poważnie ale widzę, że ani OP ani ty nie jesteś w stanie udzielić odpowiedzi. Może ludzi z udarami z Warszawy będzięmy wozić bezpośrednio do Berlina?
  • Odpowiedz
Czesi woża swoich obywateli

@Sabarolus: a daj jakiś artykuł nie z marca. Widziałeś ilu ich przewieźli i czym? I nawet jak ich poprosimy to ile musielibyśmy przewieźć żeby odciążyć SZ? A może na dolnym śląsku wciąż są wolne miejsca? Nie wiem ale takie pitolenie, że jesteśmy zbyt dumni to takie gimbusowe jest IMO.
  • Odpowiedz
@Sabarolus: nie no da sie. Halo mamy pacjenta z covidem, saturacja 80 ucisk w klatce na Kasprzaka w Warszawie nie ma miejsc co robimy? Jedź do Berlina tam mają...a nie zły kaczor nie poprosił o pomoc więc nie jedź
  • Odpowiedz
@VrubeL: czy Ty sobie żartujesz? Nie mamy respiratorow. Mogą nam choćby wysłać sprzęt, którego nie mamy. Mogą do nas wysłać samolot, który zabierze pacjentów. Tak jak zrobili we Włoszech. Jest wiele możliwości ale jak nie zaczniesz o nich rozmawiać to się o nich nie dowiesz.
  • Odpowiedz
Jest wiele możliwości

@obserwator_ryb: zgadzam sie 100 procent racji ale czy wysłanie 15 osób w jakiś sposób nam pomoże? Ludzie myślą, że jak zwrócimy się o pomoc to w Polsce skończy się covid conajmniej

Nie mamy
  • Odpowiedz
Nie wiem ile ale jeśli choćby 10 osób dzięki temu uratowano to jest to warte działania.

@obserwator_ryb: oczywiście każde życie sie liczy ale twój wpis jest taki troszeczkę na wyrost bo respiratory jeszcze są a kolejki to wina procedur bo tak jak ktoś pisał wystarczyłoby postawić namiot przed sorem i problem by się rozwiązał. Ale żeby nie było pisze na chwilę obecną bo że to jebnie i będzie jeszcze gorzej
  • Odpowiedz