Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#router #sieci #siecikomputerowe #internet #tv potrzebuje podpowiedzi porady. U rodziców w domu podłączyli OrangeTv niestety z routera który znajduje się w zupełnie innym rogu domu jest podpięty modem Orange. Próbowałem po środku uruchomić wzmacniacz sygnału Asus Rp ac51 b stety nie można sparować go z z żadnym urządzeniem przez wps. Podpowiedzcie proszę jakieś sprawdzone urządzenie tego typu które nie wymaga doktoratu a po wciśnięciu przycisku wps połączy się od razu bez problemu
  • 8
chce uzyskac dobre polaczenie z dekoderem orange tv przez wifi. W pokoju gdzie jest orange funbox 2.0 dekoder telewizji laczy sie bez problemu obraz jest czysty i nie zacina. Po przeniesieniu dekodera orange do salonu gdzie znajduje sie tv juz tak ladnie nie jest. Wiec postanowiłem kupic wzmacniacz sygnału. Wybrałem ten wspominany Asus. Wszystko było by z nim super gdyby nie to ze nie mozna żadnego urządzenia sparować ze zmacniaczem przez przycisk
@Mecenaso znam manual, sama aplikacja na telefon jest uja warta i to bardzo. Konfiguracje przechodziłem wielokrotnie przez logowanie sie na panel w przegladarce. Nic to nie daje niestety wzmacniacza ani żadnego innego urzadzenia ktore moglbym sparowac przez przycisk wps na wzmacniaczu nie da sie sparować. Manual mowi o tym aby odczekac ok 2 3 sekund az dioda wps zamiga 2x. Powodzenia :/ Stad tez pytanie czy znasz moze jakies spradzone urządzenie ktore