Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja myślę że zostałam wciągnięta w gó**o przez kobiety prowadzące instagram @strajk_kobiet?

W ubiegły weekend wyszłyśmy na ulicę polskich miast po oburzającej decyzji TK bo żadna z kobiet nie chce rodzić martwych albo niezdolnych do życia dzieci! O to był cały protest! O możliwość wyboru czy chcesz urodzić martwe dziecko, dziecko z wadami genetycznymi które kilka godzin po porodzie i tak umrze w wielkich męczarniach.

A one przejęły nasz wybuch gniewu i ukierunkowały go w całkiem inną stronę! Walka z kościołem? Walka za LGBTQ+xyz ? Legalna aborcja? Po co? Dla ich ideologii? Tak właśnie przepadły nam jakiekolwiek szanse na możliwość zmian..

#strajkkobiet #strajk #zalesie ##!$%@?
rudolfczerwononosy - Czy tylko ja myślę że zostałam wciągnięta w gó**o przez kobiety ...

źródło: comment_1604045583cNJA8P8ZZmeUMtXOvug9al.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MadIen: Wyszłam na ulicę bo nie zgadzałam się z wyrokiem tk. A dałam się wciągnąć w całą ideologią ogłoszoną przez instagramowe babki które samozwańczo zostały "przywódcami" tego gunwa które się zrobiło. Bo zamiast protestów co to wyroku tk zrobił się marsz wolności o wszystko i o nic więc zostało mi machnąć ręką i "ebać to" tyle...
  • Odpowiedz
@rudolfczerwononosy:

Moja noga nigdy w życiu nawet nie zbliżyłaby się do parady równości a teraz zrobili syf i tyle

Przyłączasz się do protestu jako lesbijka, mimo że problem cię bezpośrednio nie dotyczy, ale irytuje się traktowanie kobiet jako inkubator przez rząd, a teraz słyszysz, że równie dobrze możesz wypierdać, bo julce z wykopu nie podoba się, że inne deprecjonowane w Polsce grupy kobiet chcą zwrócić uwagę na swoje problemy.

Taki
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ostrzyjnoz: @rudolfczerwononosy: problem jest tego typu, że póki chodziło o kobiety normalni ludzie o poglądach z centrum i bliżej prawej strony popierali i współczuli kobietom
A jak będzie lewacki syf to wszyscy na prawo stwierdza, że nie warto walczyć o małżeństwa dla pedałów i tyle z tego będzie.

Kolejna przegrana przez walkę skrajnej lewej ze skrajna prawą.
  • Odpowiedz
bo żadna z kobiet nie chce rodzić martwych dzieci!

@rudolfczerwononosy: Nie wiem czy tu dosłownie chodzi o > rodzenie martwych dzieci <, ale nawet z aktualnym orzeczeniem TK nic się w tej sytuacji nie zmieni. Już pomijając przesłankę, że taka ciąża zagraża życiu matki, to technicznie to chyba nawet nie jest zaliczane jako aborcja i zabieg wydobycia martwego ciała będzie legalny (chyba, że tu jest jakiś inny kontekst, to proszę
  • Odpowiedz
@rudolfczerwononosy Ja też byłem protestować o kompromis aborcyjny bo dla mnie aborcja na życzenie jest jeszcze gorsza niż jej całkowity brak, ale nie łudziłem się, że tego chcą przywódcy strajku. One chcą aborcji na życzenie przez 9 miesięcy (czego nie ma żaden kraj na świecie XD). Z tego powodu nie byłem tam aktywny tylko przeszedłem się z krzyczącymi ludźmi. Przynajmniej jakaś Julka mi pokazała cycki ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rudolfczerwononosy: tak działa lewactwo. Nie zgadzasz się z nami w 100%? Jesteś przeciwko nam!
Po czasie jakby te ich chore postulaty ktoś przepchnął to zaczęliby się gryźć ze sobą wzajemnie
  • Odpowiedz