Wpis z mikrobloga

Everyone saying it feels like a next gen controller is right. First big leap in over a decade. It’s becoming my new fave.

honestly mind blowing and truly indescribable

Czy juz mozna mowic o przelomie? Kiedy MS bedzie zmuszone do wprowadzenia tego do swoich kontrolerow? Czas pokaze. Nazywajcie mnie fanbojem Sony, ale AT/HF w tym padzie na razie wyglada na mistrzowski ruch na miare force feedbacku.

Polecam zobaczyc co to wyprawia na filmiku ponizej:
https://twitter.com/ErikFossum/status/1321794690572816389

#ps5 #nextgen #dualsense #sony #playstation #technologie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cinkito: z tym brakiem akumulatora to nie kumam. Ostatnie dwa dualshocki mialy akumulatorki. Chyba, ze mowisz, ze ich j----i za to, ze nie ma zwyklych paluszkow ;)?

@ironlelele: no kontrola jakosci i materialy odegraja tutaj duza role. Ja mialem tego farta, ze moj pad juz mial lepsze gumki na grzybkach, ale co sie naczytalem u innych to moje
  • Odpowiedz
@stormkiss: mam nadzieje ze dla programistow jest to latwe do zaimplementowania to bedzie sie pojawiac w gierkach nie tylko od sony, bo inaczej nie widze zeby sie z tym bawili ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale nie moge sie doczekac jak bede naciagac cieciwe w luku w jakiejs gierce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@stormkiss: Ja też nie rozumiem tego hejtu na akumulatory wbudowane. Ten w PS5 ma być 60% pojemniejszy niż w PS4 więc zobaczymy jak to się przełoży w zastosowaniu. Mam pada od Switcha i PS4 i nie wyobrażam sobie zabawy w jakieś osobne ładowanie akumulatorków xD.

Mam też starego pada od X360 do grania na PC na osobnych i dla mnie to jest jakaś męka. Na PS4 i Switchu zawsze dostaję
  • Odpowiedz
@StinkyPoljakTheWorm: czytalem wypowiedz jakiegos deva Activision i mowil, ze calkiem spoko to jest do implementacji oraz dostali sporo dokumentacji o Sony o tym. A jako, ze juz teraz sa gry third party, ktore to maja zaimplementowane (Dirt nowy na przyklad) to powinno byc spoko

@Tommy__: no ja bym musial kupic ladowarke i akumulatorki, a to juz dodatkowe 100pln do ceny, bo Eneloopki swoje kosztuja. Jeszcze trzeba akumulatorki miec
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Tommy__:

Przecież pad od XOne zawsze ostrzega, że poziom baterii jest niski. I po tym ostrzeżeniu można jeszcze grać przynajmniej z godzinę.
A wymiana akumulatorków to maksymalnie 15 sekund roboty i masz spokój na kolejne 25h ( ͡º ͜ʖ͡º)

W jaki sposób dla Ciebie jest to rozwiązanie gorsze od konieczności wiszenia co 4h na kablu
  • Odpowiedz
  • 0
@Tommy__:

Nie miałem nigdy ps4, swoją wiedzę opieram na opowieściach znajomego i tym co przeczytałem w wątkach na reddicie dotyczących długości życia baterii. Choć może bardziej 5, niż 4 godziny.
  • Odpowiedz
z tym brakiem akumulatora to nie kumam. Ostatnie dwa dualshocki mialy akumulatorki. Chyba, ze mowisz, ze ich j----i za to, ze nie ma zwyklych paluszkow ;)?

@stormkiss: no że nie są wymienne. To znaczy to jest wygodne rozwiązanie, ale jakoś nigdy nie miałem problemu żeby nagle w trakcie gry padł mi pad na PS4.

W jaki sposób dla Ciebie jest to rozwiązanie gorsze od konieczności wiszenia co 4h na kablu
  • Odpowiedz
  • 1
@Tommy__:

Dyskusja jak z psem, nara

@Cinkito: Tych tematów jest mnóstwo, zdecydowana większość pisze o 4/5/6 godzinach gry, nie wymyśliłem sobie tego przecież

@testaccount9432: Jestem prawie pewien, że większość posiadaczy konsol ma tylko jednego pada. Ale fakt, jeśli masz dwa to problem rozładowanego pada prawie nie istnieje, jeśli pamiętasz by ten drugi zawsze był w gotowości.
  • Odpowiedz
Kupujesz stację dokującą na pady po grze odkładasz pada i o ile nie grasz po 8h ciągiem to nie ma szansy żeby się pad rozładował w trakcie gry.

@Beeercik: dużo zmieniło się po wydaniu wersji V2 pada, pad z wersji premierowej po 7 latach trzyma mi +/- 5h. pada V2 nigdy nie udało mi się rozładować (grałem parę razy cały dzień od rana do wieczora).
  • Odpowiedz
@Beeercik: nie wiem czy sobie wymyśliłeś czy nie, ale wiem że to bzdura bo na konsoli gram dużo, więc to nie jest tak żeby te pady były prawie nowe czy coś i naprawdę cały dzień grania spokojnie wytrzymują. Ja nie wiem jak ludzie te pady ładują albo co z nimi robią. A co do tego, że większość ma jednego pada to mocno wątpię. Bardzo dużo osób kupuje konsole pod gry
  • Odpowiedz
  • 0
@stormkiss:

Czekam na filmy jak to będzie faktycznie wyglądać w danych grach i czy w większości sytuacji nie będzie po prostu silnie drgać tak jak spusty w padzie od XOne. Tam jest to fajnie odczuwalne w grach wyścigowych, kiedy np. lewy spust mocno wibruje podczas silnego hamowania z uślizgiem kół. No i przy strzelankach w momencie wystrzalu. Może w Dualsense będzie aż czuć uderzenie w palec ( ͡º ͜
  • Odpowiedz