Wpis z mikrobloga

@Kempes: narodowcy jak zawsze świętsi od papieża. Są podobni do Daesh, oni ucinali głowy ugodowcom, którzy chcieli się dogadywać z oficjalnymi rządami czy innymi świeckimi rebeliantami. Jeszcze niedługo a pewnie zaczną bić "lewaków" z kościoła otwartego i "heretyckich" księży, którzy mówią o rozmowie z protestującymi.
  • Odpowiedz
@Kempes Z tym światem Kościół porozumienia nie ma ale pieniążki zawsze przyjmie ( ͡º ͜ʖ͡º) Narodowcy nie widzą że to nie wina masonów/reptilian/lewaków/komunistów/marksistów że Kościół stracił pozycję lecz wina samych duchownych którzy są nakierowani jedynie na pieniądze "swych owieczek".
  • Odpowiedz
@Kempes: To dopiero początek. Czekam aż godek ruszy z projektem zakazu aborcji po gwałtach a następnie zmuszanie gwałcicieli do ślubu z ofiarą. Jak już się bawimy w Iran czy Afganistan to na pełnej.
  • Odpowiedz
@Kempes: Łooo, ale idealny cytat wybrał.

Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd.

No jak to nie jest wezwanie pacyfistyczne i raczej wskazanie na to, że bóg nie potrzebuje ochrony tu na ziemi, to ja nie wiem xD. Jak zwykle, aby ośmieszyć narodowca, wystarczy dać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kempes: zaraz protesty zupełnie oleja księży i kościoły, to będą musieli sami je atakować, żeby mieć powód do istnienia xD
  • Odpowiedz
@Kempes: no i właśnie typ sam daje argument za bezsensem zakazu aborcji. Gówno katolików powinno obchodzić prawodawstwo ziemskie, ono ich nie obowiązuje, obowiązuje ich etyka katolicka, którą kształtuje Kościół. Wobec tego jasne jest, że prawodawstwo państwowe powinno być szersze. To, że jakaś ateistka dokonuje aborcji, to jej sprawa. Katoliczka nie może jej dokonać w świetle prawa kościelnego. Powinni walczyć o rezygnację z aborcji we własnych szeregach, a nie narzucać swoje
  • Odpowiedz