Aktywne Wpisy
rzzz +128
Badanie z końcówki 2023.
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
Zdradze wam przepis na spokojne i szczesliwe zycie w zwiazku - zone trzeba traktowac jak zone.
Nie wolno podchodzic do niej jak do rownego sobie, kobiety nie rozumieja wielu rzeczy, czesto kieruja sie emocjami a nie logika. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, gdzie jest lepsza ode mnie w wielu aspektach ale dzisiaj nie o tym.
Mam 28lv, zona 26lv jestesmy malzenstwem od 3 lat, w zwiazku od 4. Od samego
Nie wolno podchodzic do niej jak do rownego sobie, kobiety nie rozumieja wielu rzeczy, czesto kieruja sie emocjami a nie logika. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, gdzie jest lepsza ode mnie w wielu aspektach ale dzisiaj nie o tym.
Mam 28lv, zona 26lv jestesmy malzenstwem od 3 lat, w zwiazku od 4. Od samego
Postulaty moim zdaniem powinny być dwa:
a) powrót do kompromisu aborcyjnego (po to kobiety głównie wyszły na ulicę)
b) podanie się do dymisji rządu (dużo ludzi wyszło na ulicę, bo ma dość aktualnej władzy)
Tylko tyle. Postulatów powinno być jak najmniej i powinny być jak najbardziej centrowe oraz precyzyjne, aby jednoczyć jak najwięcej ludzi i nie dać możliwości żadnym organizacjom prawicowym/lewicowym podłączać się pod protest i głosić postulaty dzielące społeczeństwo, bo to tylko woda na młyn dla wszelkich bojówek, zadymiarzy, prowokacji oraz manipulacji w tv. Ludzie muszą mieć jasny cel i wiedzieć po co wychodzą na ulicę.
Chciałbym wierzyć i mam szczerą nadzieję, że te protesty naprawdę doprowadzą PiS do upadku, bo takiego zjednoczenia na ulicach jeszcze nie widziałem, ale takie osobistości jak Lempart naprawdę to utrudniają i próbują zbijać kapitał polityczny na szarym Kowalskim, który w szczerej nadziei na zmianę wyszedł na ulicę protestować. Szkoda, że do takich inicjatyw zawsze pchają się ludzie o skrajnych poglądach, bo nigdy nie zjednoczą wokół siebie dużej części społeczeństwa.
#polska #protest #aborcja #strajkkobiet #pis
Kompromis przestał działać po wyroku trybunału
@sixty-five: ja widzę ciągle jedną i przybudówki
@sixty-five: Lempart była organizatorką i patronką wszystkich strajków kobiet od 2016, odkąd dwukrotnie PiS kładł łapy na kompromisie. Także ta oddolność jest pozorna i wynika raczej z nie uświadamiania sobie przez większość protestujących skąd takie poruszenie społeczne, kto dyktuje daty protestów, reprezentuje ich w mediach od początku i kreuje symbolikę oraz postulaty polityczne. Od początku jest to
Po co inicjować jutro jakieś tęczowe piątki, dodatkowe postulaty LGBT itp.? Te
Jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. Ona jest szefową lewicowego, feministycznego ruchu "Strajk Kobiet" od kilku lat. Do ruchu należy symbol strajku - czerwony piorun. Większość uczestników strajku (ta, która normalnie nie popiera lewicy) dała się zwyczajnie zmanipulować, sądząc, że protesty są przeciwko wyrokowi TK i przeciw PiS. A wystarczyło przeczytać program "Strajku Kobiet". Takie to