Wpis z mikrobloga

aborcja jest odebraniem życia, więc popierając ją zawsze jest się przeciw życiu.

@to_niezle: Zapytaj w takim razie ilu tzw. prawicowych "pro-liferów" jest za karą śmierci.
  • Odpowiedz
Są niepoważne oczywiście. Nie to co marszałek Terlecki - wzór trzeźwych osądów i obiektywizmu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@GaiusBaltar: a czy on napisał, że Terlecki jest ok i w ogóle kulturalny? Czy ktoś jeszcze potrafi tutaj czytać, czy ludzie tylko czekają żeby dopisać to co im wygodne i polecieć że swoimi "mądrościami"?
  • Odpowiedz
Co jest tu dziwnego? Bo dla mnie to symbol, że będąc za legalną aborcją, nie jest się przeciw życiu

@starface: Jest wprost przeciwnie, bo jedno poważnie chore dziecko zużywa tyle zasobów co niekiedy kilkadziesiąt albo i kilkaset zdrowych - bo te zdrowe przez całe życie mogą nie zużyć praktycznie nic (jak np. ja, jedyny koszt jaki poniosło na mnie państwo przez całe moje życie to edukacja, którą spłaciłem przez pierwszy
  • Odpowiedz
nie ma dla ciebie różnicy w uniemożliwieniu życia dziecku, a egzekucją nieresocalizowalnego przestępcy?

@to_niezle: "Kara śmierci jest odebraniem życia, więc popierając ją zawsze jest się przeciw życiu."
  • Odpowiedz
@to_niezle: Zacytowałem dokładnie to co napisałeś. Podmieniłem tylko jedno słowo.

więc kara śmierci chroni życie.

Przecież taka osoba i tak jest w więzieniu.
  • Odpowiedz
@system_hydroponiczny: nope, to symbol feminizmu drugiej fali, który rozpoczął się w latach 60’ w USA. Nadal używany do dziś. To raczej BLM podpatrzył wzór zaciśniętej dłoni od autonomistów, którzy ściśle współpracowali z ruchami emancypacyjnymi.
  • Odpowiedz