Wpis z mikrobloga

Moi rodzice (zwolenmiccy pis) są całkowicie zadowoleni z wyroku TK. Nawet nie próbuję wdać się z nimi w jakąś dyskusje, bo główny argument to zdanie kościóła. Życie z nimi pod jednym dachem to porażka (jedyny moment kiedy coś nie pasowało to 5 dla zwierząt, a tak to potrafią usprawiedliwić wszystko i we wszystko wierzą tvp). Ja sama jestem wierzącą, ale przymus rodzenia dzieci z wadami i nieuleczalnie chore uważam za straszny. Generalnie byłam za utrzymaniem kompromisu aborcyjnego. Nie sądziłam, że kiedyś będę musiała stanąć bo tej samej stronie co osoby o skrajniejszych poglądach.
Głosowalam na konfederacja. Nie myślałam, że zmienia prawo aborcyjne. Wydawało mi się to zupełnie nielogiczne, bo przecież nie ma to poparcia społecznego i nawet ludzie o umiarkowanych poglądach będą przeciwko. Teraz musze oglądać w lustrze swoją błazeńską twarz. Możecie mnie opluć :(
#protest #aborcja #4konserwy #zalesie
  • 23
via Wykop Mobilny (Android)
  • 42
@Nadamsens: ja też wierzyłem bo rodzice wierzyli i dlatego, że miałem religie od samego przedszkola. Wraz z czasem i wyjściem do ludzi zauważyłem w jakiej bańce byłem i jakich manipulacji używano. Kościołowi zawsze zależało na kontroli, a polski kościół czekał tylko na rządy prawicy by móc lobbować. W momencie kiedy są u władzy uważają sie za świętszych od papieża, podejrzewam że chodzi o jakieś rozgrywki polityczne, pewnie polscy kapłani mają mniejsze
@Nadamsens: masz okazję zaprezentować swoim rodzicom jakiś pozytywny obraz człowieka o odmiennych poglądach. Nie zmarnuj tego, bo właśnie w domach i rodzinach odbywa się główna "walka" o podział głosu w przyszłych wyborach. Pokaż im coś alternatywnego do obrazków z TV, gdzie ludzie na ulicach dają bezmyślny upust swojej frustracji i #!$%@?. Masz potencjalnie dwie osoby, których można delikatnie przesunąć na spektrum poglądów. powodzonka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nadamsens i wyobraź sobie co czują osoby, które nie są religijne, bo podobno jest wolność wyznania w tym kraju kiedy rząd kieruję się katoideologią?
Konfa - katonarodowifaszyści też w bozią na ustach chodzą, PIS to w ogóle ssie kościołowi - w wolnym kraju nie powinno mieć miejsca na podjemowanie decyzji na podstawie czyjejś religii.

Głupio trochę pisać, że się tego nie spodziewało po partii, na którą oddało się głos, bo wychodzi na
@maciejasty: Gdyby to było takie proste. #!$%@? mi głowę zupełnie (nie chodzi tylko o politykę). Mój ulubiony cytat to: Ludziom poprzewracało się w głowach od dobrobytu, za dobrze mają, dlatego są przeciw pis". Jak to usłyszałam to miałam ochotę krzyczeć xD
@Nadamsens:
zgnijesz tam w dosłownym tego słowa znaczeniu. Szkoda zycia dziewczyno. Ja sam mieszkając z rodzicami, z którymi mniej wiecej poglądy polityczne sie pokrywają, złapałem sie na tym ze zgorzkniałem i stracilem radość z dnia codziennego.

Nie ma problemow, ktore sa nie do rozwiązania. Szczerze polecam sie uwolnić i korzystać z tego dobrobytu o ktorym mowia twoj rodzice. Znalezc prace w kolorowym korpo czy na kasie w dino i zyc wlasnym