Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się tylko, jak to jest, że ludzie zapomnieli co PiS #!$%@?ł w latach 2005-2007 i wybrali ich ponownie. Ja wiem, że dali socjal itp. (co imo bardziej zaszkodziło krajowi niż komukolwiek pomogło), ale mnie osobiście dalej boli chociażby to, co wtedy mówili, np. "że ciemny lud wszystko kupi", albo że "Ślązacy są ukrytą opcją niemiecką" (yup, Ślązak here). No #!$%@?, przecież takimi hasłami już wtedy pokazywali, jak bardzo mają w dupie obywateli. I na dodatek jeszcze #!$%@? koalicję... Dlaczego Polacy ich znów wybrali i to dwa razy?
Jednak serduszko się uśmiecha od dwóch dni, kiedy widzę, jak ludzie zaczęli w końcu reagować na władzę. Szkoda, że trzeba było, przez swoje nieudacznictwo, postawić kraj na krawędzi przepaści i #!$%@?ć się ludziom z butami w każdą możliwą dziedzinę życia. Oby tylko nie skończyło się słynnym krokiem w przód.
Wygląda na to, że PiS przejdzie do historii jako partia, która nie skończyła swojej kadencji. Również dwa razy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#protest
  • 6
  • Odpowiedz
Zastanawiam się tylko, jak to jest, że ludzie zapomnieli co PiS #!$%@?ł w latach 2005-2007 i wybrali ich ponownie

@Del: Przy pierwszje wygranej przeicwnicy PO opanowali internet, wymysły Sumlinskiego były uznawane za prawdy objawione, wiec zdecydowali sie obalić PO bo osmiorniczki i wymyslone krzesło Komorowskiego wyrosły do miana wielkich afer obrażajacych polski naród. A ponieważ jedyna alternatywa zdolna wygrac z PO był PiS to wybrali ich. W durgiej turze PiS
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Del: dopiero teraz trafiłem na ten wpis. W zasadzie ja mam takie zdanie o wyborcach PiS jak i PO czy jak się teraz zwą. Ludzie głosują w kółko na tych samych nie pamiętając jak jedni i drudzy rujnują ten kraj.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fi9o: Pamięć złotej rybki. Najbardziej boli mnie, jak widzę, że jeszcze niedawno pewne grupy (w tym przypadku powiem Ślązakach) mieli kosę z pewnym smutnym panem, bo nazwał ich kryptoniemcami, żeby po paru latach zapomnieć bo kiełbasę rzucili, to głosujemy na nich. I tak jak piszesz, w kółko.
  • Odpowiedz