Aktywne Wpisy
badreligion66 +324
Fennrir +151
Nie żebym był fanem Stanowskiego, ale w kwestii powalonej ilości reklam przed seansami ma stuprocentową rację, tymczasem lewoskrętne wykopki od dwóch dni bronią zachłannych korporacji tylko dlatego że "hurr durr stanoski pisowiec". Pewnie jak Stanowski skrytykuje że te same ciastka w Polsce mają mniejszą gramaturę niż w Niemczech albo elektronika jest droższa niż na zachodzie to wychodki też będą bronić tej patologii byleby mu dowalić xD
#stanowski #kanalzero #kino #bekazlewactwa #bekazpodludzi
#stanowski #kanalzero #kino #bekazlewactwa #bekazpodludzi
Moje 16 miesięcy na poszukiwanie działki budowlanej chyba zmierza do końca (okolice W-wy). Zawęziłem wybór do dwóch: Kobyłka (700m), Chotomów (1200m).
Cena ich jest taka sama. Z jakiegoś powodu Kobyłka (mimo moim zdaniem słabszego dojazdu do centrum W-wy) ma ceny z metra +50-100% względem tych w Chotomowie, więc można uznać, że to z grubsza równorzędne oferty. Dom planuję maluteńki, więc w sumie dodatkowe metry to i tak tylko więcej zbędnego trawnika do koszenia, chociaż oczywiście muszę brać pod uwagę wszystko, w tym wartość potencjalnej odsprzedaży, a pewnie wielu by kręciło nosem na widok wąskiej działki.
Jak wam się mieszka w tych okolicach? Co osobiście polecacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
i czemu, do cholery, ta Kobyłka jest taka droga? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #dzialki #legionowo #chotomow #wolomin #kobylka #mazowieckie #dom
Sama Kobyłka robi bardziej pozytywne wrażenie, niż Chotomów - który
Chotomów 200-300zł/m, ale działki często są niestety bardzo duże, na nieoświetlonych drogach polnych, mediów brak. Wolałbym coś o wielkości 600-800m, a tam działki to często 1200-1500m minimum, czasem w szczerym polu. Do tego wielki dom weselny (restauracja Samba) w centrum miejscowości z salą bankietową na 1
Ja miałem dom weselny niedaleko mieszkania jako dzieciak. Jak się w nocy otwierało okno w sobotę to było konkretnie słychać disco polo, zwłaszcza, jak był
Panowie polecacie jakieś osiedla domów czy segmentów w Chotomowie? Ostatnio byłem oglądać na Fiołkowej. Wrażenia takie sobie, pewnie przez brak drogi i ogólny brak porządku.
Męczę ostatnio działki Michałów-Reginów, nie ma pociągu na Modlin (więc jedzie się te 5-10 minut dłużej, niż z Chotomowa), ale czasem lepsze ceny i ma ten
@analboss: jak nie masz 400-500 tysięcy to zapomnij o "typowych" działkach w Legionowie. Ale bywają (rzadko..) okazje. Np. trzy miesiące temu pojawiła się działka 1200m^2 na ul. Gdańskiej za 330 000, 4 minuty piechotą od Legionowo-Przystanek. Nie wiem, co mi odwaliło, że tego nie kupiłem, byłem pierwszy i zacząłem wybrzydzać, że Chotomów bywa po <200 PLN za metr^2 chociaż dobrze wiedziałem,
@TypowyZakolak: a kiedy planujesz się budować? Może najlepiej będzie celować w okolice Zegrza i planowanego centrum komunikacyjnego?
https://gazetanowodworska.com/wydarzenia/wybuduja-centrum-komunikacyjne/
Obstawiam że trafisz tam teraz dużo tańsze działki i świetnie prosperujące na przyszłość. Jednak byłaby to po części zagadka, chociaż z tego co słyszałem włodarze chcą z tego zrobić swoją perełkę,
@Snoxik: jak tylko kupię działkę. Niestety, nie jest łatwo. Łatwo było 5 lat temu. Widzę w archiwalnych takie ogłoszenia np. z 2017, że płakać mi się chce. 300 000 za fantastyczne miejscówki koło Legionowo-Przystanek... echh. Teraz za to samo chcieliby +50% więcej. Szkoda, że moja pensja nie wzrosła o połowę w trzy lata...
Co do okolic Zegrza to raczej jest rzut monetą. Pracuję na kolei, wiem,
Od siebie mógłbym jedynie polecić dodatkowe szukanie na grupach na facebooku, akurat w tej okolicy wiem że było kilka działek, które nie pojawiły się nigdzie w necie, a właśnie na fb znajdzie się sporo osób obeznanych w lokalnej sytuacji i może poratują drogocenną informacją o nowej działce.
Życzę Ci powodzenia i dużo