Wpis z mikrobloga

Kiedy protestowali nauczyciele, nie protestowałem. Nie byłem przecież nauczycielem.

Kiedy protestowali lekarze rezydenci, nie protestowałem. Nie byłem przecież lekarzem rezydentem.

Kiedy protestowali rodzice osób niepełnosprawnych, nie protestowałem. Nie byłem przecież rodzicem osoby niepełnosprawnej.

Kiedy protestowali przedsiębiorcy, nie protestowałem. Nie byłem przecież przedsiębiorcą.

Kiedy protestowali rolnicy, nie protestowałem. Nie byłem przecież rolnikiem.

Kiedy protestowały kobiety, nie protestowałem. Nie byłem przecież kobietą.

Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

#neuropa #4konserwy #koronawirus #bekazpisu #protest
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoloremIpsum: Teraz to dramat pary? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdzie były kobiety gdy mężczyznom zabierali dzieci, gdzie były kobiety gdy mężczyźni byli oskarażani o fałszawe pomówienia? Powiem Ci razem z policją i z instytucjami państwa. Nie będę walczył i popierał osób(90% środowiska feministyczne) które chcą zrównać mężczyzn z ziemią, zabierać majątki i wyprowadzać "równouprawnienie" (czytaj płać na nieszczęsne madki i ich bombelki)
  • Odpowiedz
  • 4
@smutnykolega co mam Ci powiedzieć... Wiadomo że zdarzają się patologiczne przypadki. Kobiety czasami są nie fair w stosunku do ojców swoich dzieci (zabraniają wizyt czy skubią na alimentach). :/ Przyznaję to głośno, ale tu chodzi też o inną sprawę.
  • Odpowiedz
Kiedy protestowali rodzice osób niepełnosprawnych, nie protestowałem. Nie byłem przecież rodzicem osoby niepełnosprawnej.

@DoloremIpsum: to akurat może się w obecnych realiach zmienić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz