Wpis z mikrobloga

#niemcy #koronawirus

Jak wyglada sprawa tej 14 dniowej kearantanny dla mieszkańców wojewodztwa kuj-pom?

Sorawdzaja cos na wjezdzie do DE?

Bede jechał z Torunia do Hamburga.
Samochod ma blachy firmowe (wroclaw)
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cluer: Robią wyrywkowe kontrole przy wjeździe i na autostradach. Niezbyt się opłaca jechać bez testu bo mogą nawet 25k € dać. Jeżeli masz meldunek w którymś zakazanym województwie to przy kontroli będzie problem.
  • Odpowiedz
@miki4ever: 2-3 dni sie czeka na wynik testu jak jest negatywny to nie musisz 14 dni. Proste chyba?

@tifoso: Nie, jak masz negatywny test to dopiero może być podjęta decyzja o braku kwarantanny, która jest zależna od ilosci zachorowań w regionie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cluer: jechalam wczoraj a4 przez Görlitz i nie bylo zadnych kontroli. Po drodze nie widzialam tez ani jednego radiowozu a jechalismy autobahnem az do nrw.
  • Odpowiedz
@miki4ever: Ja przerabiałem to w zeszłym tygodniu. Byłem w Niemczech już ponad 10 dni gdy weszły te obostrzenia na niektóre województwa. Jestem ze świętokrzyskiego i żeby nie mieć problemów przy wyjeździe, w srode zrobiłem test. Wynik miałem w czwartek, a w piątek wróciłem.
  • Odpowiedz
@tifoso: To kompletnie nie znasz przepisów. Te obszary są ryzykowne od północy w sobotę, to ze wcześniej w nich przebywałeś nie miało znaczenia.

Poza tym skąd wiedziałeś, ze to nastąpi? Ogłosili to przecież w czwartek o 17
  • Odpowiedz