Wpis z mikrobloga

Skoro wprowadzone są godziny dla seniora w sklepach, czemu nie wprowadzić godzin bez seniora w komunikacji publicznej w godzinach 7-9 oraz 15-17?
#koronawirus
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skoro wprowadzone są godziny dla seniora w sklepach, czemu nie wprowadzić godzin bez seniora w komunikacji publicznej w godzinach 7-9 oraz 15-17?

@justkilling: Bo te godziny dla seniorów mają z zasady nie działać xD PiSowska logika
  • Odpowiedz
bo te przepisy sa dla seniorów a nie przeciwko nim

@voga1: jak emeryci posiedzą w domach akurat wtedy co nie-emeryci, którzy mogą być nieobjawowi, jadą do i z pracy/szkoły to nic im się nie stanie, ba wyjdzie im na plus bo mniejsza szansa się zakazić. Mają całe wolne dni żeby załatwiać swoje sprawy gdy inni pracują i jest mniejszy tłok.
  • Odpowiedz
a pracujący seniorzy co mają w takim przypadku zrobić?

@beesAreAwesome: poprosić pracodawcę o kwit że jest się zatrudnionym? Chodzi o to aby zniechęcić seniorów do poruszania się w tych godzinach a nie w-----------a ich z autobusu xD
  • Odpowiedz
wszyscy emeryci mają całe wolne dni?

Nikt z nich nie ma różnych zajęć typu praca, opieka nad wnukiem czy innym dziadkiem?

@przeciwko78: a ja to mam całe dni wolne? Może pracuję i mam ustawione życie w ten sposób, że zawsze 10-12 chodziłem na zakupy? Dla wyższego dobra jakim jest ich zdrowie jestem w stanie sobie poprzekładać. Oni też dla swojego dobra mogliby to zrobić. Tyle i aż tyle.
  • Odpowiedz