Wpis z mikrobloga

to ja, czarny łabędź. Pisaliscie ze jak moglem shorta wczoraj grac, przeciez to dołek i same super okazje :) to powiem tak, jak wig20 nie zamknie sie na koniec dnia powyżej 1650 to wyglada na drugą poteżny zjazd na start do 1550. I wasze PKO, PZU, ORLENY po obecnych cenach beda marzeniem. Nie mam interesu w naganianiu, gram na kontraktach futures a one nie mają wpływu na index. Gratulacje dla wszystkich ktorzy wyskoczyci z rynku polskich akcji w sierpniu, wrzesniu na podbitkach. Podwójne gratulacje dla tych ktorzy ucieli strate, zrobiliscie rozsądnie i okazało sie ze dobrze. Dla reszty zapakowanych marzycieli: Powodzenia, to tylko pieniadze.
#gielda
  • 10
@kot__morderca: Ok. Ja patrze na horyzont przynajmniej 2-3 lata, więc dla mnie sentymenty nie mają znaczenia, zazwyczaj kupuje blisko dołka czasem uśrednię zakup w okolicach wyraźnego sygnału zmiany trendu. Papierowe straty mnie nie bolą( ͡° ͜ʖ ͡°)
@m00n: jak sie z tym dobrze czujesz to jest ok, czempiony wroca na swoje poziomy. np PKO wygladalo silnie i bronilo sie dzielnie. gorzej jak ktos ma jakies wynalazki z NC. ja nie lubie trzymac strat, nigdy nie zalowalem sprzedazy ze strata.
@kot__morderca:

A swoją drogą w inwestowaniu najśmieszniejsze jest to, że dwie osoby patrzące na trend w rożnych przedziałach czasowych mogą mieć równocześnie racje co do zajmowanej pozycji. Dla mnie krótka pozycja z punktu widzenia długiego terminu nie ma sensu ale krótkoterminowo może być jak najbardziej prawidłowa( ͡° ͜ʖ ͡°)