Aktywne Wpisy
niebadzogrem +15
Nie umiem w gospodarkę wiec niech ktoś mi powie o co chodzi :D
Podwyżka minimalnej sprawia że ceny idą w górę, część zakładów upada bo pracodawcy nie stać by zatrudniać za tyle pracowników.
Z drugiej strony za minimalną ciężka wyżyć. Za tyle nie wynajmiesz mieszkania/ wyżywisz się itd.
Zatem
Podwyżka minimalnej sprawia że ceny idą w górę, część zakładów upada bo pracodawcy nie stać by zatrudniać za tyle pracowników.
Z drugiej strony za minimalną ciężka wyżyć. Za tyle nie wynajmiesz mieszkania/ wyżywisz się itd.
Zatem
kontodlabeki +131
doczekaliśmy się zakończenia mordęgi
Wiesz - "cztery zera a piąte za kierownicą" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym kałdi jest kosztowne w utrzymaniu i lubi się zepsuć. Zwłaszcza, że w Polsce ludzie aż tak serwisem profilaktycznym się nie przejmują i wychodzą różne awarie...
Ogolnie - marki premium są kosztowne w utrzymaniu i trzeba wymieniać
Wiesz - uzbierać lub wziąć kredyt to sobie można, problem leży w tym, że niektórych nie stać na utrzymanie marki premium a i tak kupują, żeby coś komuś udowodnić...
IMO samochód to narzędzie do przemieszczania się. Jeżeli nie robisz 100kkm rocznie ani nie jesteś taksówkarzem to marka premium to po prostu fanaberia...
@Kotouak: tak samo mozna powiedziec o telefonie drozszym niz 500zl i wielu innych
Wręcz przeciwnie. Ja jednak jestem z tych, którzy średnio szanują próżniaków i szpanerów, dlatego też nie mam (stereotypowo) pozytywnej opinii o kierowcach marek premium.
Ja na przykład wolę sobie pojechać na dobre wczasy, albo pójść z babą do restauracji, niż kupować sobie drogie pierdoły, które za rok będą warte połowę tej kwoty ¯\_(ツ)_/¯
Czy to 2005?
Ale fakt, serwis audi był dwa razy droższy. Ale przynajmniej się nie sypało.
@brakloginuf: jprdl w miejsce audi wstaw sobie inną markę której nie lubisz. przecież tu chodzi o konwencję. to jest mem a ty sie spuszczasz nad nim jak by to była prawda objawiona
Biedny wybór silników 200km+ i mały wybór wersji na 4 koła.