Wpis z mikrobloga

@arinkao: Okej, już widzę, gdzie jest problem. Nie wiem czy to przez godzinę czy co ale Ty po prostu nie czytasz moich pytań i wątpliwości ze zrozumieniem. Ja Ci mówię o tym, że to do zupy wg mnie się nie nadaje, Ty mi, że jest świetne do sosów (choć nie podważam tego i w sumie mnie nie interesuje).
  • Odpowiedz
@bla_bla_bla: W przypadku ceglastoporych, kozaków i zajączków pokrojony i umyty grzyb zalewam wodą, gotuję, odcedzam porządnie. W przypadku prawdziwka nie ma takiej potrzeby.
Daję masło na patelnię, najlepiej mieć wok ale patelnia też spoko. Potem daję grzyby, dużo, ile się zmieści, w trakcie solę. Grzyby smażę w dużej ilości masła, bez przykrycia (woda musi odparować) czasami mieszając, dość długo, dłużej ceglastopore. Praktycznie do momentu aż nie przestaną wytwarzać mazi a
  • Odpowiedz