Wpis z mikrobloga

Czołem Mircy i Mirabeki spod tagów #ps4 #xbox #film #telewizory #kino

Coraz częściej zastanawiam się nad jakimś TV do pokoju, z tym że miałby służyć głównie do konsoli/filmów/seriali wieczorami. Nie chcę wpieprzyć się w OLED za 6k (a może tak być jak zacznę czytać za dużo testów, porównań i innych takich ( ͡° ͜ʖ ͡°)), więc może ma ktoś jakiś godny polecenia TV w budżecie 2500-3000 PLN, tak max. 55 cali ? Bo raczej w tym budżecie nie ma co szarpać się z projektorem. Jakość dźwięku TV nie gra roli, bo mam przyjemny zestaw stereo. Najważniejszy jest obraz i wifi.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@b7kj: do 2500-3000 jest bieda bo dostaniesz tylko krawędziowo poświetlone LCD z wiele za niską jasnością do HDRa. Dołożysz z 500 zł i masz duży skok w jakości bo strefowe wygaszanie + kilka razy wyższa jasność nawet ponad 1000 nitów, ale z drugiej strony robi się trochę c-----o bo 3500 zł to już bardzo blisko OLEDa, B9 kosztuje 4k a CX można już mieć za ok. 5,5 i za miesiąc
  • Odpowiedz
@MisPluszowyZWadaWymowy: I to jest zasadniczy problem wszelkich zakupów ( ͡° ͜ʖ ͡°) "dołożysz x zł i masz o niebo lepszą jakość" :D A masz jakieś konkrety w cenie do 3500 ? Raczej sprzęcicho będę próbował wyhaczyć na raty 0% + teraz trochę promek hula po sklepach, to może szło by coś wyrwać w fajnej cenie.
  • Odpowiedz
@b7kj: właśnie nie zawsze jest tak że pomiędzy półkami jest taki skok w jakości, w telefonach na przykład czy przy składaniu kompa tego tak nie widać.

Do 3500 to Sony XF90 (już chyba nie do dostania nowy z porzadnego sklepu), Sony XH90, Samsung Q80T. Te 2 ostatnie dostaniesz mniej więcej za tyle w rtv euro/media expert/neonecie jak skorzystasz z promocji typu dorzuć toster za 90 zł a dostaniesz rabat kilkaset
  • Odpowiedz
@b7kj słaby budżet sobie założyłeś, tv poniżej 2k zbyt mało się różnią od tych za 3k, więc trochę żal przepłacać (a można zaoszczędzić na pół konsoli nowej generacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). No chyba, że dorzucisz ze 2k i kupisz jednak OLEDa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MisPluszowyZWadaWymowy ( ͡° ʖ̯ ͡°) miałem już brać LG B9 z allegro za 3800, kupiony miesiąc temu, ale ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa... W Media Expert B9 z promocjami wychodzi za +/- 4300... Dobra cena, czy lepiej czekać na listopadowo-grudniowe wyprzedaże?
  • Odpowiedz
@b7kj: B9 już wychodzi ze sprzedaży a następca BX jest droższy (i gorszy), więc jak chcesz OLEDa to nie ma co liczyć w tym roku na lepszą cenę. Z tego co widzę ten B9 się pojawia i znika w ME, to są ostatnie sztuki.

Z drugiej ręki nie bierz, tylko nówka bo warto mieć te 14 dni na zwrot na wypadek jak trafi się matryca z jakimiś widocznymi przebarwieniami czy
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@MisPluszowyZWadaWymowy może jeszcze uda mi się to ogarnąć dziś. Jest jeszcze dostępny u mnie w mieście, bez dopisku "towar może być na ekspozycji", ale mobilna wersja ME jest tak w---------a że mnie zaraz szlag trafi ( _)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@MisPluszowyZWadaWymowy Niestety, zakup nie wypalił; po batali ich spieprzoną stroną i "aplikacją", przypomniało mi się że mój dowód osobisty jest zastrzeżony a nowy jeszcze nie wyrobiony więc raty odpadły ( ͡° ʖ̯ ͡°) uznałem to za wystarczający sygnał z góry, i zakupiłem Philipsa 50PUS7855/12. Szału nie ma, ale w sumie lubię Ambilight, no i z promocjami wyszedł za 1800 zł ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz