Wpis z mikrobloga

Kruci. Chciałem sonie zrobić stacje orbitująca w okol ziemi w #spaceengineers i wszystko fajnie wynoszę ładunek w kosmos i w tym momencie pojawia się błąd. Nie mogę rozpędzić żadnego pojazdu do prędkości większej niż 100m/s czyli 360km/h. Trochę słabo. Trochę bardzo słabo jak na taką grę w kosmos i rakiety ()
#pcmasterrace #gry #kosmos
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anonim71830: nie ma znaczenia. Maksymalna prędkość rakiet to 100m/s.
Używam 5 wodorowych silników każdy wytwarza 7.2MN ciągu i po osiągnięciu 100m/s silniki po prostu jakby pracowały ale już bez efektu. Twórcy gry założyli kaganiec i koniec zabawy
  • Odpowiedz
@Gviazdor: w space engineers nie ma mechanik orbit, po wyleceniu z planety po prostu sie unosi w kosmosie (wskaznik gratiwacji wyniesie 0), a maks predkosc to 100m/s, szybciej da sie podróżować tylko warp jumprem albo z modami.
  • Odpowiedz
@denis-szwarc: jak nie? robiłem obroty w okół ziemi ale na włączonych silnikach które utrzymywały mnie na wysokości.
@Gorion103: Grawitacja nie zanika od razu, tylko wraz z nabieraniem wysokości zmniejsza się do zera. A jak jest grawitacja to można orbitować planete. Teraz w sumie pomyslalem, ze wystarczy nabrać odpowiedniej wysokości i nawet przy 100m/s można sobie orbitować.
  • Odpowiedz